Adevărul despre unghiile cu gel sau cu ojă semipermanentă. Pericolele care se ascund în spatele lămpii UV

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Este greu să-ți imaginezi viața înainte de manichiura cu gel sau fără ojă semipermanentă, nu-i așa? Fără timp de uscare, un finisaj lucios și rezistența de două săptămâni - sunt lucrurile care îți fac acum unghiile superbe. Cu toate acestea, sunt aceste manichiuri atât de sigure pentru sănătate? Sunt dermatologi care spun că în spatele lămpii UV se ascund multe pericole pentru organism.

Foto generică arhivă Click!
Foto generică arhivă Click!

Efectele pe termen lung ale lămpilor UV

Este o întrebare care a fost contestată și dezbătută aproape de când a fost inventată manichiura cu gel. Află tot ce trebuie să știi despre efectele pe termen lung ale lămpilor UV, măsurile de protecție de luat în considerare și alternativele de manichiură care oferă rezultate similare fără griji.

Citește și: Cunoașteți cei mai folosiți termeni moderni în lumea unghiilor false?

Click! a stat de vorbă cu dermatologul Ioana Marinescu, care ne-a povestit despre pericolele la care este expusă pielea în urma folosirii repetate a lămpilor UV.

„Îmbătrânirea pielii și cancerul sunt două dintre pericolele care vă pasc dacă obișnuiți să apelați la manichiura cu gel la fiecare două săptămâni, o perioadă lungă de timp. Este adevărat că unghiile sunt cartea de vizită a unei femei.

Dar nu merită să vă puneți sănătatea în pericol. Puteți să aveți unghii frumoase și apelând la variantele clasice. Într-adevăr, nu rezistă așa de mult timp. Dar puneți în balanță și vedeți ce este mai important pe termen lung.”, spune dermatologul Ioana Marinescu, pentru Click!.

Lumina UV și îmbătrânirea prematură

În ultimii câțiva ani, au existat multe preocupări cu privire la utilizarea luminii UV atunci când vine vorba de manichiura cu gel și cea cu ojă semipermanentă. Experții o detaliază. Pentru cele mai multe manichiuri profesionale cu gel, acesta trebuie să fie uscat și întărit sub o lampă specială cu ultraviolete.

După cum s-ar putea presupune, expunerea la acest tip de lumină nu este cel mai sănătos lucru din lume. Dr. Zeichner explică: „Expunerea excesivă la lumina ultravioletă, chiar și sub forma unui uscător de lac de unghii, poate crește riscul de îmbătrânire prematură a pielii expuse”.

Pielea mâinii este, de asemenea, mai subțire decât în alte părți ale corpului, ceea ce înseamnă că își poate pierde elasticitatea mai repede și își poate îmbătrâni într-un ritm mult mai rapid.

Cancer de piele

Au existat, de fapt, câteva rapoarte de cancer de piele care se dezvoltă pe mâini ca urmare a acestor manichiuri, potrivit dr. Marchbein. „Nu se știe, în cele din urmă, ce va face expunerea repetată la cantități mici de lumină UV la fiecare două săptămâni, pe termen lung”, notează ea.

Unghii slăbite

Pe lângă eventualele leziuni ale pielii mâinilor, din jurul unghiilor și cuticulelor, dr. Marchbein spune că manichiura cu gel poate slăbi și unghiile - asemănător cu aplicațiile unghiilor artificiale și acrilice. Așa că, explică ea, „preferința mea este să fac manichiură cu gel doar dacă există o ocazie specială, cum ar fi călătoria pentru o perioadă lungă sau o nuntă. Apoi, manichiura obișnuită pentru restul anului.”

Cum să-ți protejezi unghiile de lumina UV

Ambii medici sugerează că protecția solară și mănușile fără degete pot ajuta la reducerea oricărui risc.

Potrivit dr. Marchbein, dacă trebuie să obțineți o manichiură cu gel, vă puteți proteja aplicând „un SPF cu spectru larg de peste 30 înainte de manichiură” și „purtând o mănușă UPF (factor de protecție ultraviolet) cu vârful degetelor tăiat”.

Dacă gândul unei manichiuri cu gel încă vă face neliniștite, dr. Marchbein vă recomandă să săriți peste gel și să vă faceți o manichiură obișnuită.

Alternative la manichiură cu gel sau semipermanentă

Datorită gloriei vizuale, a procesului lor de aplicare, unghiile cu pudră de scufundare au devenit tendința rețelelor sociale de zi cu zi. Tehnica este populară pentru durabilitatea sa de lungă durată (până la o lună!) și pentru aplicarea ușoară acasă.

Sistemul urmează o secvență de aplicare a unui agent de lipire pe unghiile curate, scufundare sau vopsire deasupra cu pudra colorată, apoi sigilând totul cu un strat de acoperire pentru a obține rezultate similare cu cele ale unghiilor cu gel. Principalul dezavantaj este că procesul de îndepărtare necesită înmuiere, similară acrilicelor, care poate consuma puțin timp. 

Lac de unghii clasic

Bine, oja veche obișnuită poate să nu fie cea mai interesantă opțiune. Dacă ceva a rezistat testului timpului în spațiul unghiilor, este un lac încercat și adevărat. Formulele lor, cu toate acestea, nu stagnează, multe mărci nu numai că îndepărtează ingredientele toxice, ci și adaugă nutrienți care iubesc pielea pentru a lăsa unghiile mai sănătoase decât înainte. 

Autocolante pentru unghii

Luați în considerare autocolantele pentru unghii. Există o mulțime de stiluri și culori din care să alegeți, acestea imită forma unghiei naturale și nu vor adăuga lungime sau formă nouă a vârfului.

Cu un sistem sigur în care pur și simplu decojiți și lipiți pe unghiile curate și naturale, procesul nu ar putea fi mai ușor sau mai rapid (puteți chiar să vă faceți unghiile într-un avion!). Rezultatele vor dura de obicei până la o săptămână și uneori mai mult, în funcție de materialul autocolantului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net