Aşa cureţi cel mai bine electrocasnicele mari

Ultima actualizare:

    Umezeala şi resturile alimentare care au murdărit frigiderul sunt medii propice pentru înmulţirea bacteriilor
Umezeala şi resturile alimentare care au murdărit frigiderul sunt medii propice pentru înmulţirea bacteriilor

Produsele electrocasnice trebuie îngrijite cu atenţie atât pentru a nu deveni o sursă de microbi şi bacterii cât şi pentru a nu se defecta. Iată mai jos câteva sfaturi de care este bine să ţii cont pentru a prelungi viaţa electrocasnicelor din locuinţa ta.

Frigiderul. Foloseşte lămâie, bicarbonat şi oţet

Curăţă-l cu atenţie o dată pe lună, folosind produse naturale. Este indicat ca atunci când te apuci de treabă să scoţi aparatul din priză şi să-l goleşti în totalitate. Scoate grătarele, cofrajele de plastic pentru ouă şi lada în care păstrezi legumele şi fructele. Foloseşte o cârpă moale cu care să freci suprafeţele din interior. Umezeşte-o cu oţet alb diluat cu apă, foloseşte bicarbonat de sodiu, iar pentru petele de grăsime sau de mâncare întărite te ajută puţin detergent de vase. Nu uita ca la sfârşit să ştergi surplusul de apă. Pentru a îndepărta mirosul, taie mai multe lămâi pe jumătate şi păstrează-le pentru câteva zile pe fiecare raft.

Maşina de spălat. Atenţie la mucegai şi calcar!

Dacă la prima vedere maşina de spălat pare curată, să ştii că te înşeli. Scoate recipientul în care torni detergentul, înălbitorul şi balsamul şi spală-l cu apă călduţă folosind şi oţet alb. Cu o periuţă de dinţi freacă în locurile mai greu accesibile până îndepărtezi toată piatra, calcarul şi eventualele pete de mucegai. Curăţă interiorul maşinii de spălat folosind o cârpă care nu lasă scame. Pentru a îndepărta calcarul depus, în recipinetul pentru detergent toarnă oţet alb şi bicarbonat de sodiu şi pune maşina în funcţiune la un program scurt.

Aragazul. Foloseşte folie de aluminiu!

Curăţarea aragazului şi a cuptorului ni se pare de fiecare dată o corvoadă. Ce e de făcut? Foloseşte produse pe care le găseşti în magazine. Sunt cele mai bune. Un aragaz murdar, plin de pete de ulei şi mâncare întărită, ars sau chiar înnegrit nu va putea fi curăţat cu bicarbonat de sodiu. Foloseşte pentru grilaje un burete de sârmă sau un burete abraziv. Pune grilajele în apă firbinte, în care ai turnat soluţie degresantă şi aşteaptă o jumătate de oră. La fel poţi proceda cu butoanele şi ochiurile aragazului. După ce ai îndepărat murdăria, şterge aragazul cu o cârpă uscată, iar apoi acoperă suprafaţa cu folie de aluminiu. Aşa îl vei păstra imaculat, chiar dacă vei găti foarte des.

Microunde. Îndepărtează mirosul cu lămâie!

Cuptorul cu microunde este destul de greu de curăţat din cauza faptului că suprafaţa din interior este relativ mică, iar tu vei avea un spaţiu îngust de desfăşurare. Ca şi în cazul frigiderului, foloseşte produse naturale. Este mai sănătos să cureţi cu bicarbonat, lămâie sau oţet decât să foloseşti chimicale care ar putea ajunge în mâncare. Curăţă interiorul, uşa, butoanele dar şi exteriorul aparatului. Pentru a îndepărta mirosul, taie o lămâie pe jumătate, pune-o pe o farfurie în cuptor şi porneşte aparatul pentru 10, 15 secunde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net