Beneficiile oțetului de mere pentru păr. Stimulează creșterea părului și îi dă strălucire

Ultima actualizare:

Oțetul de mere este unul dintre alimentele pe care le găsim în orice gospodărie și îl folosim în pregătirea unor tipuri de mâncare. Părinții noștri îl utilizau în tratarea febrei, însă, în acest articol ne dorim să îți spunem cum poți profita de proprietățile oțetului de mere pentru a-ți îngriji părul. 

Sursa foto: Unsplash / Vinicius "amnx" Amano
Sursa foto: Unsplash / Vinicius "amnx" Amano

Dacă ești pasionată de tratamente naturiste pentru păr, oțetul de mere este o soluție bună și accesibilă promovată de către hairstilystii de pretutindeni, datorită proprietăților de care acesta dispune. 

Citește și: Dieta cu oţet de mere şi scorţişoară. Foloseşte acest amestec revitalizant şi vei slăbi miraculos

Care sunt principalele beneficii ale oțetului pentru păr? 

Ph-ul natural al scalpului tău este în jur de cinci, însă acesta este redus din cauza substanțelor chimice care se regăsesc în vopsea/decolorant și chiar în șampoane, fixative și alte spray-uri de păr.

Dacă te gândești că nu te vopsești și nu trebuie să îți faci griji în legătură cu Ph-ul scalpului, trebuie să îți spunem că și expunerea repetată la soare poate reduce ph-ul. Dar ce se întâmplă când avem Ph-ul mai mic decât trebuie?

Părul nostru devine uscat, uneori uleios și încep mâncărimile la nivelul scalpului. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care oțetul de mere îl are asupra părului nostru, este că ne ajută să echilibrăm nivelul Ph-ului și să avem un scalp mai sănătos. 

Oțetul de mere oferă strălucire și protejează culoarea părului 

Oțetul de mere dispune de un acid care împiedică despicarea firului de păr și îl ajută nu doar să își păstreze textura, ci și strălucirea naturală. De ce să apelăm mereu la tratamentele costisitoare din cadrul saloanelor de păr când ne putem îngriji singure părul acasă? Cu toate acestea,  

Oțetul de mere stimulează creșterea părului 

Crearea unui tratament de păr cu oțetul de mere, poate fi soluția ideală pentru creșterea părului. Dacă nu vezi  cum te poate ajuta oțetul de mere să îți crească părul mai repede și mai frumos, noi suntem aici să îți spunem că prin menținerea unui nivel echilibrat al ph-ului, și îndepărtând pielea moartă, porii se vor desfunda, și astfel este stimulată creșterea firelor de păr.

Pe lângă acestea, oțetul de mere ajută la creșterea părului prin creșterea circulației sângelui către foliculii de păr. Părul nostru este afectat de placa de păr, peria de păr, poluarea și praful de afară, și de schimbările anotimpurilor. De aceea, este recomandat ca o dată - de două ori pe lună să ne asigurăm că îl curățăm și îl hidratăm corespunzător. 

Oțetul de mere este plin de vitamine 

Așa cum am spus mai sus, oțetul de mere este bogat în vitamine precum: B, C și Potasiu. Vitamine care sunt benefice părului tău. Vitamina B este cea care ne ajută organismul să asimileze hemoglobina. Aceasta are rolul de a ne ajuta scalpul să obțină oxigenul necesar pentru a crește sănătos. 

Cum să folosești oțetul de mere pentru un păr frumos 

Pentru un păr mai sănătos și strălucitor se recomandă tratamentul cu oțet de mere. Însă, cum ar trebui să îl aplicăm? Se recomandă combinarea a unei lingurițe de oțet de mere cu 3 lingurițe de apă. Amestecul se pune într-o sticlă de pulverizare și se aplică pe părul umed după spălare, fie pe părul umed înainte de a fi curățat cu șampon și balsam. 

O altă modalitate este să faci o combinație de 1 cană de oțet de mere cu 3 căni de apă și la fel ca în exemplul de mai sus, se poate turna pe părul umed înainte sau după spălarea propriu-zisă cu șampon. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
tocana ficat ceapa jpeg
horoscop pexels jpg
cub horoscop iertare png
5 RETETE de salate mega sanatoase pentru pachet Ce sa iei cu tine pentru pranzul de la munca (1) jpg
piure de cartofi freepik jpg
sarmale de post 520105 jpg
horoscop bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net