Ce să faci ca să funcţioneze orice dietă
O dietă nu înseamnă doar respectarea întocmai a unei liste de alimente permise, cu calorii calculate şi răscalculate, ci şi un ritm de viaţă echilibrat, un somn regulat sau privarea totală de anumite mâncăruri. Iată peste ce nu trebuie să sari:
Mergi la un control medical
Înainte de a se apuca de un regim de slăbit, orice femeie trebuie să treacă pe la medicul de familie, ca să fie sigură că nu are nicio problemă de sănătate.
Altfel, nu numai că nu va avea rezultatele dorite, dar starea de sănătate se poate agrava. Printre afecţiunile care fac ca dietele să nu funcţioneze se numără hipotiroidia, dar şi unele boli ale rinichilor şi ale ficatului.
Ai grijă să bei destulă apă
În timpul curei de slăbire, apa joacă un rol cheie. Dacă nu bei suficientă apă, rişti să nu-ţi duci la bun sfârşit lupta cu kilogramele în plus.
Apa reglează toate funcţiile organismului şi te ajută să elimini toxinele. Este indicat să bei cel puţin opt pahare de apă în fiecare zi.
Lasă orice prăjitură deoparte!
Unul dintre păcatele tuturor celor care ţin o dietă sunt gustările „nevinovate” dintre mese. O felie de pizza, o prăjitură sau o îngheţată şi poţi să-ţi iei adio de la rezultate! Căci aceste mici plăceri au un conţinut caloric ridicat.
Ca să rezişti tentaţiei, asigură-te că ai ceva sănătos de mâncat la îndemână: un măr, o portocală sau un pahar de suc natural. În niciun caz nu apela la o băutură carbogazoasă, căci conţine îndulcitori, un alt drum sigur către nereuşita dietei!
Nu uita de micul dejun
Alimentele pe care le mănânci la micul dejun sunt transformate, în mare parte, în combustibil pentru activităţile din timpul zilei, de aceea nu sunt stocate de organism.
Acestea furnizează energia necesară activităţii cotidiene, care, în general este mai susţinută în cursul dimineţii decât în a doua parte a zilei, de aceea micul dejun nu trebuie sărit.