Rețeta tradițională cu care îți vei impresiona oaspeții la masa de Crăciun! Cum pregătim faimoasa găină umplută cu sarmale, o rețetă de pe vremea strămoșilor noștri
Mulți dintre noi consumăm carne aproape în fiecare zi, iar de multe ori ne este greu să ne hotărâm ce preparate să gătim. Această problemă au avut-o și strămoșii noștri, motiv pentru care au inventat o rețetă delicioasă, care combină friptura cu sarmalele! Este vorba despre găina umplută cu sarmale, un preparat de care nu ne vom mai sătura!
Tuturor ne place friptura de pui și tuturor ne plac sarmalele. Așa că, de ce să nu le combinăm? Această idee au avut-o strămoșii noștri, motiv pentru care a fost inventată o rețetă delicioasă, care a devenit rapid una tradițională.
Găina umplută cu sarmale este o mâncare destul de complexă, dar care are un gust incredibil, de care nu ne vom mai sătura!
Ce ingrediente ne trebuie
Pentru a pregăti această mâncare delicioasă tradițională, avem nevoie de o găină, câteva sarmale, varză murată, câteva felii de afumătură, dar și, evident, condimente după gust. Aici este vorba despre sare, cimbru, piper, iar dacă dorim ca mâncarea să aibă o notă puțin mai picantă, putem adăuga și boia.
Până să începem să gătim, mai avem nevoie de câteva alte ingrediente. Mai precis, este vorba despre ulei, suc de roșii, dar și câteva frunze de dafin. Odată ce avem pregătite toate aceste ingrediente, putem înceă să facem această mâncare delicioasă, tradițională.
Cum pregătim găina umplută cu sarmale
Primul pas pentru a pregăti această rețetă delicioasă este să așezăm un pat de varză murată tocată, pe fundul oalei în care vom găti. Apoi, vom trece la condimentele pentru găină. Este vorba despre o linguriță de sare, o linguriță cu vârf de piper, cât și alta de cimbru, iar apoi vom amesteca totul bine.
Acest amestec trebuie presărat cu indulgență pe găină, cât și în interiorul acesteia, mai ales în zona pieptului. Mai departe, vom umple găina cu sarmale, pe care le vom pregăti ca și când ar urma să le gătim normal. Mai departe, găina este pusă pe patul de varză tocată, iar dacă mai avem sarmale, le putem pune în jurul ei. Acum punem în oală și afumătura, uleiul, dar și jumătate de litru de suc de roșii.
Cratița trebuie acoperită cu un capac, apoi pusă la cuptor. Trebuie să o ținem la foc maxim vreme de 15 minute, apoi, vreme de 3 ore, mâncarea trebuie să se coacă la 160 – 170 de grade. Acum, vom verifica dacă totul s-a făcut. Dacă da, trebuie să luăm capacul și să mai lăsăm mâncarea pe foc vreme de 15 minute. La final, vom avea un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura!