Celulita: cauze, mituri şi tratamente

Ultima actualizare:

    Celulita afectează şi femeile slabe
Celulita afectează şi femeile slabe

Celulita, care este compusă în întregime din celule adipoase, nu este un semn de obezitate, al lipsei activităţii fizice sau al unor probleme de sănătate. Aspectul de coajă de portocală sau de gropiţe în piele este foarte inestetic şi poate apărea chiar şi în cazul persoanelor foarte slabe. Iată care suntcauzele apariţiei celulitei şi cum putem scăpa de ea!

Cauzele celulitei - O nouă tehnologie imagistică non-invazivă, împreună cu tehnologii digitale 3D, au ajutat cercetătorii să arate cum celulita este cauzată de depozitele de grăsime care stau între fibrele de colagen. În zonele în care apare celulita, pielea se pare că împachetează lobulii de grăsime în mod diferit. Încă nu a fost explicat cu certitudine de ce se întâmplă acest lucru.

Oamenii slabi au şi ei celulită - Este un mit faptul că persoanele slabe nu au celulită. Dimpotrivă. Chiar şi cele cu o condiţie fizică excelentă pot suferi de aspectul de coajă de portocală.

Bronzul nu ascunde celulita – Un alt mit în care cred foarte multe femei este şi acela conform căruia dacă te bronzezi, reuşeşti să maschezi urmele celulitei.Specialiştii spun că dorinţa obţinerii unui bronz cât mai puternic pentru a ascunde urmele celulitei este pierdere de vreme dar şi de bani. În plus, razele ultraviolete sunt un factor major de risc pentru apariţia cancerului de piele.

Slăbeşti? Nu vei scăpa de celulită – Află că dacă slăbeşti asta nu îţi garantează că vei scăpa de celulita. De fapt, în cazul anumitor persoane, pierderea kilogramelor în plus poate înrăutăţi aspectul pielii.

Factori de risc – Celulita poate fi genetică dar apare în stadii avansate la femeile supraponderale, după pubertate. Schimbările hormonale care survin în timpul sarcinii sau a menopauzei pot cauza şi ele apariţia sau agravarea celulitei.

Tratamente – Dispozitivele laser sunt folosite pentru a distruge celulele grase, dar efectele sunt temporare.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net