Cum alegi alimentele pentru masa de Paşte
Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului ne dau câteva sfaturi pe care este bine să urmăm întocmai. Dacă nu, riscăm să cumpărăm alimente alterate şi să ne îmbolnăvim.
Peşte
Verifică dacă peşte proaspăt prezintă următoarele modificări: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună; în aceste cazuri peştele este sigur alterat şi poate prezenta un pericol pentru sănătate.
Ouă
Evită ouă a căror coajă este crăpată, murdară sau spartă. La spargere, ouăle nu trebuie să aibă albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul. De asemenea, verificaţi data durabilităţii minimale care este înscrisă pe ambalaj în cazul ouălor ambalate.
Vopsea de ouă
Cumpăraţi vopsea de ouă numai din locuri autorizate şi urmăriţi încadrarea produsului în data durabilităţii minimale.
Cozonac, pască
Cumpăraţi produse de patiserie numai din locuri autorizate. Spaţiile de comercializare trebuie să fie în permanenţă curate şi bine întreţinute.
Vin
Nu vă lăsaţi ademeniţi de vânzătorii din pieţe care vând produsele în recipiente PET refolosite, care vă oferă degustarea produselor prin intermediul dopurilor recipientelor pentru a dovedi calitatea naturală a produsului.