Cum alegi implanturile mamare potrivite ţie
Implantul mamar este una dintre cele mai solicitate operaţii estetice din lume. La nivel internaţional, până la 10 milioane de femei au implant de silicon. Trebuie să ştii că există două tipuri de implant şi că cel potrivit se alege în funcţie de caracteristicile anatomice ale corpului tău.
Mamoplastia de augmentare are ca scop creşterea volumului şi îmbunătăţirea formei sânilor prin plasarea chirurgicală a unui implant siliconic în spatele sânului. Unele femei îşi doresc implanturi mici, cât mai naturale, altele vor un bust proeminent, care să iasă în evidenţă. Atunci când optează pentru intervenţia de mărire de sâni, doamnele au de ales între implanturi rotunde sau anatomice, afirmă dr. Ion Zegrea, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, care ne explică totul despre această procedură.
„Implanturile siliconice moderne conţin gel siliconic coeziv, care nu curge, în cazul puţin probabil al producerii unei rupturi. Cele mai populare implanturi cu silicon sunt cele rotunde, 9 din 10 femei optând pentru acest model. Au fost primele de pe piaţă, de aceea au căpătat notorietate. Pacientele pot opta pentru o textură netedă sau rugoasă şi pentru profile diferite, de la mediu la foarte înalt”, explică specialistul.
Implanturile rotunde augmentează sânii atâ în partea de sus, cât şi în cea de jos, creând efectul de „sâni bombaţi”, similar sutienelor cu push-up. Cele anatomice sunt alese de femeile care vor să aibă un bust mai mic, cu aspect natural. Să le luăm pe rând.
Implanturile rotunde
Sunt indicate femeilor care au ţesut mamar suficient şi care îşi doresc un bust generos, cu o senzaţie plăcută la atingere. Acest tip de implant poate crea sâni moi, rotunzi şi frumos proporţionaţi. Şi se pot adapta nevoilor. „Disponibilitatea implanturilor într+o gamă variată oferă o mare flexibilitate în potrivirea lor cu aproape orice cor şi formă de sâni. Mai mult, preţul este mai avantajos decât în cazul implanturilor anatomice”, mai spune medicul Ion Zegrea.
Implanturile anatomice
Denumirea de implant “anatomic” vine de la forma lui, cu un contur înclinat sau în pantă, care umple mai mult partea de jos a sânului decât partea de sus. Implanturile anatomice mai sunt denumite şi silicoane în formă de picătură, lacrimă sau pară şi conferă sânilor un aspect natural. Sunt alese de femeile care îşi doresc un decolteu feminin, dar discret. “Toate implanturile anatomice sunt texturate la suprafaţă. Ele sunt recomandate pacientelor care au ţesut mamar subţire, care au nevoie de reconstrucţie mamară (după mastectomie) şi celor care vor să îşi asume un risc minim de contractură capsulară. Implanturile anatomice mai sunt recomandate în cazul sânilor mai lăsaţi, pentru a umple partea de jos şi a oferi suport glandei mamare ce va umple restul sânului. Astfel, dacă o pacientă cu un bust fără fermitate optează pentru acest model de implanturi, este posibil să nu mai aibă nevoie ulterior şi de intervenţia de ridicare a sănilor”, aflăm de la dr. Ion Zegrea.
Ce tip de implant alegi? Decizia o iei după o consultaţie, împreună cu medicul tău estetician, după ce îţi va analiza conformaţia şi alte caracteristici fizice individuale. Se ţine cont de:
- Forma şi dimensiunile corporale- Cantitatea de ţesut mamar existent- Modalitatea de amplasare a silicoanelor (subglandular sau submuscular)- Locul inciziei (la nivelul şanţului inframamar, periareolar sau transaxial).