Cum cureţi baia ca un profesionist. 7 secrete pe care nu le ştiai

Ultima actualizare:

    Învaţă să foloseşti corect detergenţii şi nu uita să cureţi şi în locurile mai puţin accesibile
Învaţă să foloseşti corect detergenţii şi nu uita să cureţi şi în locurile mai puţin accesibile

Deşi ai impresia că nu e foarte dificil să faci curăţenie în baie, află că încă mai există trucuri pe care nu le cunoşti. Nici nu ai avea cum, pentru că ele sunt secrete pe care le ştiu doar profesioniştii. Jurnaliştii publicaţiei Huffingtonpost au vorbit cu câteva menajere care lucrează la hoteluri de lux din America şi iată ce au aflat!

Foloseşte detergenţii potriviţi – Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este o soluţie de curăţat pe care trebuie s-o foloseşti obligatoriu în baia ta. Spre deosebire de clor, apa oxigenată nu are miros şi nu afectează în nici un fel pielea sau căile respiratorii. În schimb, funcţionează cel puţin la fel de bine ca şi detergenţii pe bază de clor. Apa oxigenată elimină petele de murdărie, calcar şi apă care se depun pe obiectele sanitare precum chiuvetă, cadă, cabină de duş, vasul de toaletă, robineţi, etc.  

Lasă soluţiile să acţioneze – După ce ai aplicat detergenţii pe suprafeţele pe care vrei să le cureţi, recomandat este să laşi soluţiile, indiferent ce ai folosi, să acţioneze asupra murdăriei, timp de 7-10 minute. Nu contează că vorbim despre plăcile de gresie sau faianţă, cadă, chiuvetă, oglindă, geamuri etc. Abia apoi freacă obiectele sanitare, folosind partea neabrazivă a unui burete.

Curăţă „circular” – Spală suprafeţele şi obiectele sanitare în ordinea în care sunt amplasate în baie. De exemplu, poţi începe cu zona de lângă uşă unde se află vasul de toaletă, continuând cu chiuveta, apoi cu cada sau cabina de duş, iar apoi cu dulapul care se află de lângă cadă. 

Cum cureţi vasul de toaletă - Înainte de a curăţa vasul de toaletă, recomandat este să încerci să elimini cât mai mută apă din interiorul acesteia. Suprafeţele uscate se curăţă mai bine, iar detergenţii ăşi fac multmai repde efectul. În acest fel, vei reuşi să cureţi eficient fiecare zonă, mai ales în locurile mai puţin accesibile. Foloseşte produse de curăţare dar şi dezinfectante.

Curăţă de sus în jos - Dacă vrei să ai faianţa din baie curată-lună, profesioniştii îţi recomandă să o cureţi începând cu zonele de sus către cele de jos. Foloseşte detergenţi lichizi care pot fi pulverizaţi pe suprafeţele din faianţă. Pentru curăţare, alege un burete uşor abrazic sau o perie cu peri moi.

Foloseşte o periuţă de dinţi veche – Aceasta te va ajuta să cureţi în zonele foarte greu accesibile. Înmoaie periuţa de dinţi în apă caldă, iar apoi în bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, sare de bucătărie, oţet sau detergenţi cumpăraţi din magazine. 

Podeaua se curăţă la sfârşit – Gresia trebuie aspirată şi spălată cu detergent, după ce ai terminat de curăţat celelalte obiecte din baie. Dacă nu, la sfârşit, vei constata că este din nou murdară şi va trebui să iei munca de la capăt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchirieri auto jpg
horoscop 3 august webp
cel mai bun bulion jpeg
ardei umpluti de post shutterstock 1828185116 jpg
1 zodii noroc jpg jpeg
chiftelute de peste cu tzatziki 580x400 jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net