Cum rezolvi singură, acasă, problema manichiurii

Ultima actualizare:

    Sunt câteva lucruri pe care le poți face în această perioadă pentru sănătatea unghiilor tale
Sunt câteva lucruri pe care le poți face în această perioadă pentru sănătatea unghiilor tale

S-au închis toate saloanele de înfrumusețare, iar clientele sunt nevoite să amâne pentru un timp tunsul, vopsitul, tratamentele faciale și corporale. Din fericire, manichiura și pedichiura se pot face de acasă. Mai complicat este, însă, pentru cele care au rămas cu ojă semipermanentă sau cu gel pe unghii. Ce e de făcut? Un nail stilist din București vine cu sfaturi și recomandări.

Manichiura semipermanentă și cea cu gel se realizează și se îngrijesc doar la salon. Acum, în situația dificilă în care suntem cu toții, trebuie să găsim soluții pentru a ne descurca de acasă. Cum dăm jos de pe unghii acest tip de ojă? „La cea semipermanentă e mai simplu. Mai întâi pilim puțin oja la suprafață, ca să eliminăm stratul lucios și să facilităm înmuierea ei cu acetonă. Apoi pregătim 10 pătrățele de folie de aluminiu și 10 bucățele de dischete demachiante, înmuiate în acetonă. Acoperim unghiile cu aceste dischete, apoi le învelim în folia de aluminiu și lăsăm să acționeze acetona timp de 15 minute. Oja se va umfla și va fi ușor de eliminat de pe unghie. Nu trage prea tare de ea și nu forța, căci poți lua și un strat de unghie. Mai degrabă împinge oja ușor cu un instrument de metal, iar dacă încă mai rămâne puțin, curăț-o cu o pilă, cât e încă moale. Apoi îți vei face manichiura normal”, explică Mihaela Pavel, nail stilist în cadrul unui salon din București.

Mihaela Pavel, nail stilist
Mihaela Pavel, nail stilist

Dacă ai manichiură cu gel, lucrurile devin puțin mai complicate. Nimic nu poate înmuia gelul, acesta putând fi dat jos doar prin pilire. Astfel, ai nevoie de o pilă foarte abrazivă, rotundă (fără colțuri care să te poată răni). „Pilești până elimini tot gelul, nu există altă soluție”, adaugă specialistul.

Gelul se poate da jos doar prin pilire
Gelul se poate da jos doar prin pilire

Odată ce ai scăpat de ojă, ocupă-te de curățarea și îngrijirea unghiilor. Manichiura și pedichiura se fac respectând niște etape:

- Pregătim un bol cu apă caldă, puțin săpun lichid, lămâie și miere, în care ne ținem la înmuiat degetele de la mâini și de la picioare. „Sucul de lămâie albește unghia pătată de la atâta ojă, iar mierea conține multe vitamine hrănitoare. Mai putem pune în bolul de apă o capsulă spartă de vitamina E”, precizează Mihaela Pavel.

Unghiile se țin la înmuiat în apă cu vitamine
Unghiile se țin la înmuiat în apă cu vitamine

- Curăță cuticulele, folosind un bețișor de lemn moale. Ideal e doar să le împingi spre exteriorul unghiei și apoi să ai grijă să le hidratezi zilnic cu uleiuri pentru cuticule sau cu creme. Dacă te-ai obișnuit să elimini cuticulele, folosește o forfecuță sau un cleștișor, dar nu insista prea adânc pentru că te poți răni. Orice tăietură este o poartă de intrare a microbilor în organism și poate duce la degradarea unghiei. „Un truc este să dezlipești puțin cuticula înainte de a pune mâinile la înmuiat. Se va curăța mai ușor, fără să te rănești”, spune specialistul.

- Unghiera se foloseşte doar la scurtarea unghiei. Forma dorită se va da cu o pilă.- Dacă unghiile sunt fragile şi se rup uşor, pileşte-le doar într-un singur sens, nu dus-întors. Există pile mai fine, din burete, care se pot folosi și pentru suprafața unghiei, pentru luciu.- Apoi se aplică un dezinfectant sau chiar alcool sanitar. Odată ce am terminat cu tăierea și curățarea unghiilor, ne vom ocupa de sănătatea și îngrijirea lor. Le vom hidrata cu uleiuri și creme, vom aplica tratamente pentru albire, pentru întărire.

Cuticulele se împing ușor cu un bețișor din lemn
Cuticulele se împing ușor cu un bețișor din lemn

- De altfel, acum, dacă tot suntem acasă, este o bună ocazie să luăm o pauză de la ojă și, în locul ei, să folosim tratamente pentru albire, uleiuri și soluții vitaminizante, hrănitoare. „Pauza aceasta este binevenită acum pentru unghiile tale. Pentru albire, poți să-ți freci unghiile cu zeamă de lămâie. Seară de seară aplică un ulei hidratant pentru cuticule sau o cremă pentru mâini și unghii cu uree și glicerină. Dacă nu ai, poți folosi clasicul ulei de măsline. Dacă unghiile sunt fragile și se rup ușor, protejează-le cu un lac-tratament care le întărește și le protejează”, mai spune nail stilistul.

Ia o pauză de la ojă! Folosește doar un lac tratament
Ia o pauză de la ojă! Folosește doar un lac tratament

Profită de statul în casă! Alte lucruri pe care le poți face pentru tine în această perioadă

- Folosește măști pentru ten și corp!

Îți poți face măști cu ingrediente din cămară
Îți poți face măști cu ingrediente din cămară

Perioada de izolare la domiciliu este un bun prilej de a te îngriji mai mult de tine. Da, tratamentele de înfrumusețare se pot face și acasă, cu remedii din propria cămară, adaptate în funcție de nevoi. Spre exemplu, pentru ten uscat, se ia un avocado bine copt şi două linguri de miere. Aceste două produse sunt foarte hidratante și hrănesc pielea. Dacă ai tenul sensibil, folosește o lingură de argilă, o linguriţă de smântână, pulpa de la un kiwi. Iar dacă ai tenul normal, ideală este o mască hidratantă cu lapte şi miere: se aplică pe faţă un amestec obţinut din două linguriţe de miere, o lingură de lapte şi o jumătate de banană. În cazul tenurilor mature, laptele poate fi înlocuit cu smântâna. Se lasă 10 minute, apoi se clăteşte cu apă.

- Exfolierea, cel puțin o dată pe săptămână

Zațul de cafea, foarte bun exfoliant pentru corp
Zațul de cafea, foarte bun exfoliant pentru corp

Nu uita ca măcar o dată pe săptămână să folosești scruburi pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Pentru față, poți combina bicarbonat de sodiu cu miere, tărâțe de grâu sau măr ras. Pentru corp, poți folosi mălai, zaț de cafea, sare grunjoasă, combinate cu miere sau chiar cu puțin săpun lichid. Acestea se aplică pe pielea umedă, în timpul dușului, ideal după ce ai stat 10 minute în apă și pielea s-a înmuiat.

- Chiar dacă nu te machiezi, e bine să-ți cureți zilnic fața

Demachiază-te în continuare dimineața și seara
Demachiază-te în continuare dimineața și seara

„Este foarte important ca, atunci cât stăm în casă, să ne păstrăm rutina de înfrumusețare zi de zi, chiar dacă am fi tentate să credem că nu mai este nevoie, cât timp nu ne expunem în public. O facem pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre, pentru a nu o deteriora ireversibil”, declară Diana Baicu, directorul unei firme de cosmetice. Astfel, chiar dacă nu mai folosești farduri și fond de ten, e necesar ca dimineața și seara să-ți cureți tenul cu demachiant sau apă micelară, pentru îndepărtarea impurităților, a celulelor moarte. Apoi folosește loțiuni tonice, serumuri, cremele tale de față și de ochi obișnuite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net