Cuperoza, un chin pe timp de iarnă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Obrajii îmbujoraţi pe vreme rece dau „purtătoarei" un aer proaspăt, sexy. Nu la fel stau lucrurile în cazul celor care suferă de cuperoză. Aici, roşeaţa de la nivelul feţei este difuză şi pregnantă, iar pentru persoanele afectate reprezintă nu doar o problemă estetică, ci şi un disconfort zilnic. Iarna, pielea devine mai uscată, provocând o senzaţie de arsură.

Cuperoza este o dilataţie permanentă şi vizibilă a vaselor de sânge de la nivelul feţei. Vasele fine şi dilatate apărute la suprafaţa pielii, ramificate şi de culoare roşie sau violet, apar iniţial în mod simetric, pe pomeţi şi pe aripile nasului. Ulterior, roşeaţa devine difuză şi se poate complica cu acnee rozacee.

simeon stalpnicul png

Cuperoza e o afecţiune frecventă, care apare în special la femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani. Potrivit medicului Dana Miricioiu, chirurg plastician în cadrul Class MediSpa din Bucureşti, printre cauzele înroşirii feţei se numără: variaţiile de temperatură, consumul de alimente picante şi de alcool, dar şi emoţiile şi stările anxioase. Dezechilibrele hormonale, sarcina sau utilizarea abuzivă a unguentelor dermatologice care conţin corticoizi sunt alte cauze care contribuie la apariţia episoadelor de cuperoză.

Destul de greu de ascuns prin machiaj, roşeaza aceasta poate deveni o adevărată obsesie. Din fericire, se poate trata. „Laserul ClearScan este noua metodă de tratament al vaselor vizibile, dilataţiilor capilare, vaselor sparte, roşeţii şi rozaceei, hemangioamelor sau modificărilor de culoare ale pielii. Energia undelor laser este capabilă să penetreze în ţesuturile mai profunde, producând coagularea selectivă a sângelui din vase, care va fi ulterior absorbit, fără a afecta straturile superficiale ale pielii. Vasele pot dispărea, se pot închide sau deschide la culoare, pot deveni mai elevate la nivelul pielii sau pur şi simplu pot rămâne la fel, fără nici un fel de modificare a aspectului. În acest caz, închise fiind, vasele vor dispărea în timp, prin resorbţia sângelui. De la caz la caz, sunt recomandate câteva tratamente la 4-6 săptămâni", explică medicul Dana Miricioiu.

simeon stalpnicul png

Acum e momentul să scapi de petele pigmentare

A trecut sezonul cald, a trecut şi frumosul bronz obţinut în vacanţele la mare. În locul lui, constaţi acum că au rămas pete închise la culoare care nu mai dispar şi că, odată cu înaintarea în vârstă, pe decolteu şi pe faţă au apărut şi s-au înmulţit nişte pete mici, maronii, care seamănă cu pistruii. Ideal ar fi să prevenim apariţia lor, spune medicul de la Class MediSpa, prin utilizarea, chiar şi în sezonul rece, a cremelor cu factor de protecţie. Însă odată apărute, poţi scăpa de ele tot cu ajutorul laserului.

„Există mai multe metode de tratament. Poţi opta pentru un peeling care îndepărtează un strat epidermal minim şi, odată cu el, ridurile, cicatricile şi petele pigmentare. Sau poţi alege laserul ProFrancional care acţionează la nivelul dermului profund şi tratează toate problemele, regenerând pielea şi crescându-i fermitatea. Mai poţi opta pentru Broad Band Light, un tratament noninvaziv care revoluţionează conceptul de fotoîntinerire a pielii afectate de pistrui, pete, riduri, rozacee sau pete pigmentare", spune Dana Miricioiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net