Există viaţă şi după extirparea sânului. Iată ce metode de reconstrucţie există

Ultima actualizare:

    Verificaţi-vă frecvent sânii pentru a nu afla de existenţa problemelor când e prea târziu
Verificaţi-vă frecvent sânii pentru a nu afla de existenţa problemelor când e prea târziu

Bucuria de a fi o învigătoare în lupta cu cancerul este umbrită de o intervenţie chirurgicală care îndepărtează sânul, principalul simbol al frumuseţii şi feminităţii. Soluţia salvatoare este reconstrucţia de sân, un tip de intervenţie chirurgicală care restabileşte perfect forma iniţială.

„Recontrucţia de sân este o intervenţie personalizată, adaptată particularităţilor anatomice individuale, scopul principal al acestei intervenţii fiind acela de a obţine un sân similar cu sânul sănătos. În alegerea metodei optime pentru fiecare pacientă în parte se va ţine  seama de aspectul sânului contralateral, caracteristicile constituţionale ale fiecărei paciente, starea ţesuturilor din zona operată, vârsta, starea de sănătate, tratamente urmate (citostatice, radioterapie), dar şi de dorinţa femeii”, explică Florin Juravle, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Soluţiile chirurgicale la care se poate apela sunt următoarele:

- Pentru cele cu sâni mici - reconstrucţia cu implante mamare. Este cea mai simplă metodă de reconstrucţie mamară, care presupune introducerea unui implant mamar sub muşchiul pectoral pentru a remodela astfel forma noului sân. Metoda este potrivită femeilor cu sâni mici, la care în cursul mastectomiei s-a pastrat muşchiul pectoral şi la care există rezerve de tegument pentru a se introduce un implant similar cu sânul sănătos.

- Pentru cele cu sâni mari - extirparea tisulară. De obicei, după mastectomie, în cazul pacientelor cu sâni voluminoşi, nu rămâne suficient tegument pentru a acoperi un implant. În aceste situaţii, se poate reconstrui sânul cu ajutorul unor implante create special pentru reconstrucţia de sân, protezele expander. Acestea reprezintă un implant special creat pentru a obţine surplusul tisular necesar pentru acoperirea unui implant. Presupune două etape chirurgicale: în prima etapă se introduce expanderul tisular care are forma unei proteze de sân, dar este gol. Urmează umplerea expanderului cu ser fiziologic prin injectari săptămânale. Cea de a doua etapă presupune extragerea expanderului şi introducerea unei proteze mamare cu gel coeziv. Avantajul acestei metode este acela de a creea în timp un surplus de ţesut necesar pentru acoperirea unui implant mamar voluminos, care altfel nu ar fi încăput. Prin această metodă, reconstrucţia cu implante devine posibilă în cazul multor paciente care până în acel moment nu aveau ţesuturi suficiente pentru a introduce un implant similar cu sânul sănătos.

Recuperarea postoperatorie

Timp de 2-3 luni, femeia care a suferit o asemenea intervenţie trebuie să poarte o bustieră, să evite efortul fizic şi expunerea la soare timp de un an de la intervenţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fericire fara facebook jpeg
inchirieri auto jpg
horoscop 3 august webp
cel mai bun bulion jpeg
ardei umpluti de post shutterstock 1828185116 jpg
1 zodii noroc jpg jpeg
chiftelute de peste cu tzatziki 580x400 jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net