Îţi iei în braţe câinele? Ai grijă, pentru că nu îi place deloc!

Ultima actualizare:

    Arată-i câinelui că-l iubeşti oferindu-i recompense
Arată-i câinelui că-l iubeşti oferindu-i recompense

Câinele nu percepe gestul stăpânului de a-l strânge în brațe ca pe o dovadă de afecțiune. Un articol apărut în Psychology Today arată că impresia animalului este chiar contrară a ceea ce vrea omul să îi transmită, scrie agerpres.ro.

În timp ce copiilor le place să se cuibărească în brațele părinților (gest care întărește legătura dintre ei), câinii se simt "imobilizați" când sunt strânși în brațe. A bloca astfel un câine îi provoacă acestuia stres și anxietate. Societatea veterinară americană pentru comportament animal afirma în urmă cu câțiva ani că acest gest poate face animalul să muște persoana care nu vrea decât să îi transmită dragoste în acest fel.

Mai mulți factori trădează anxietatea la câini. Cel mai des animalul întoarce capul sau închide ochii, uneori parțial, omul putând vedea partea albă a lor. Alte semne care arată că gestul nu îi convine patrupedului sunt urechile îndreptate spre lateral. El își mai poate linge buza inferioară, căsca sau ridica o labă. În articol se recomandă proprietarilor de câini să își arate afecțiunea prin mângâieri, cuvinte de laudă și încurajare sau câte o bucățică din ceea ce îi place să mănânce.

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net