Măști de păr naturale. Cele mai simple rețete pentru probleme frecvente

În cazul în care vă dorți să obțineți un păr sănătos sau să rezolvați o problemă pe care acesta o are, însă produsele de piață vi se par fie costisitoare, fie nu funcționează așa cum v-ați așteptat, iată câteva rețete simple de măști pentru păr care pot fi făcute acasă, ușor, cu ingrediente pe care le aveți deja, cel mai probabil, în locuință. 

Cele mai simple rețete de măști de păr pentru problemele frecvente Foto: Pixabay
Cele mai simple rețete de măști de păr pentru problemele frecvente Foto: Pixabay

rețete de măști naturale pentru păr

Dacă nu sunteți mulțimit cu starea părului dumneavoastră, fie e prea uscat, prea gras sau cu probleme de scalp, există o soluție simplă: măștile de păr. Acestea funcționează ca un balsam foarte hrănitor, îți hidratează bine părul, îi oferă strălucire și îl fac moale, ușor de pieptănat.

Ingrediente naturale sunt benefice deoarece sunt pline de substanțe nutritive care îți vor hrăni părul în profunzime și îl vor încuraja să crească. Prezentăm mai jos câteva rețete de măști potrivite pentru fiecare tip de păr. 

Rețete de măști în funcție de tipul părului

Atunci când alegi o mască naturală, trebuie să îți analizezi mai întâi tipul de păr și să îi oferi exact ceea ce are el nevoie.

1. Pentru păr uscat și deteriorat: Mască de păr cu ulei de cocos, avocado și miere

Uleiul de cocos e benefic pentru hidratarea părului, deoarece are capacitatea de a reține umezeala. Mierea ajută, de asemenea, la captarea apei în păr pentru hidratare și datorită proprietăților emoliente te ajută să obții un păr strălucitor și moale la atingere. Avocado conține grăsimi naturale, vitamine (C, E, B9) și minerale (potasiu).

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 2 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de ulei de cocos

2. Pentru păr cu mătreață: Mască de păr cu zahăr brun și ulei de măsline

Zahărul brun funcționează ca un agent de exfoliere care te ajută să scapi de celulele moarte de piele de pe scalp, dar și de alte depuneri de produse folosite pentru stilizarea părului. Uleiul de măsline ajută la hidratarea părului, îi conferă strălucire și previne ruperea acestuia.

Ingrediente:

  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură de ulei de măsline

*În acest caz amestecul se aplică pe păr începând de la rădăcini și masează ușor

3. Pentru păr electrizat: Mască de păr cu banană, iaurt și miere

Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu și vitamine care hidratează părul și elimină efectul de electrizare. Iaurtul are în componență un nivel ridicat de acid lactic, care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului părului degradat.

Ingrediente:

  • 1 banană tăiată în bucățele
  • 2 linguri de iaurt simplu
  • 1 lingură de miere

**În acest caz masca de păr se va lăsa să acționeze pentru 30-45 de minute.

4. Pentru părul gras: Mască cu ou și lămâie

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și E și acizi grași care oferă strălucire părului. Lămâia este ideală pentru părul gras, deoarece absoarbe uleiul în exces de pe scalp, iar vitamina C din compoziție te ajută să obții un păr puternic.

Ingrediente:

  • 1 albuș
  • sucul de la o jumătate de lămâie

**În acest caz masca de păr se va lăsa să acționeze pentru 30-45 de minute.

5. Pentru părul normal: 

Chiar dacă ai părul normal, fără tendințe de îngrășare sau uscare, nu înseamnă că nu poți beneficia de pe urma utilizării unei măști naturale. O poți folosi pentru a hidrata părul în special în sezonul cald, pentru a obține mai mult volum, strălucire și pentru a stimula creșterea firelor de păr.

Mască pentru volum cu bere, banane și miere

Berea conține minerale (siliciu, fosfor, magneziu) și vitamina B, care te ajută să obții un păr voluminos și un fir de păr mai gros. Împreună cu bananele, mierea și oul, masca îți va oferi atât volum, cât și hidratare.

Ingrediente:

●     1 banană

●     1 ou

●     ½ bere răsuflată

●     1 lingură de miere

●     Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 40 de minute și apoi clătește părul.

Mască pentru strălucire cu ulei de cocos, căpșune și miere

Căpșunele sunt pline de vitamina C care ajută corpul să producă colagen, un element important al structurii părului. 

Ingrediente:

●     6 căpșune proaspete

●     1 lingură de ulei de cocos

●     1 lingură de miere

●     Lasă să acționeze pentru aproximativ 10 minute și clătește părul.

Mască pentru creșterea părului cu ulei de cocos și scorțișoară

Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene care elimină bacteriile de pe scalp ce afectează creșterea părului. Dacă ai scalpul curat, firele de păr vor crește mai rapid și mai puternice.

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 linguriță de scorțișoară
  •  Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 45 de minte și apoi clătește părul.

 Cât de des ar trebui să aplici masca

Frecvența aplicării măștii depinde de tipul de păr și de nevoile lui. Un păr uscat, deteriorat, fragil va avea nevoie să fie hidratat mai des cu măști în comparație cu un fir de păr normal sau cu tendințe de îngrășare.

Pentru părul normal, e indicat să folosești masca de păr o dată pe săptămână. Dacă părul tău este aspru la atingere și are vârfurile despicate, poți folosi masca de hidratare de două-trei ori pe săptămână.

Ai grijă să nu aplici masca prea des, deoarece poate îngreuna părul și acesta poate arăta gras și fără volum. De asemenea, nu aplica măștile de hrănire pe rădăcini*, pentru că scalpul secretă deja sebum, un tip de ulei care îl protejează; vârfurile sunt cele care au în general nevoie de hidratare, potrivit philips.ro.

Cât trebuie lăsată masca în păr. Efectul

Chiar dacă măștile de păr nu pot altera structura părului tău, în special dacă este foarte deteriorată, acestea au un efect hrănitor pentru cuticula exterioară a părului. Astfel, după ce lași masca să acționeze pentru aproximativ 15-20 de minute**, cuticula părului se va închide și chiar și un păr foarte uscat va fi strălucitor și moale la atingere. Trebuie doar să alegi masca potrivită în funcție de tipul tău de păr. Pentru un plus, poți acopri părul cu cascheta de duș în timp ce lași masca să acționeze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net