Metoda șocantă prin care se epilau femeile, în trecut. Le putea fi fatală: „Spălați repede cu apă, pentru a nu se lua carnea…”

În căutarea frumuseții și a aspectului perfect, femeile au folosit diverse tratamente în trecut care ar putea părea mai degrabă terifiante astăzi. Deși intenția a fost întotdeauna aceeași, să arate cât mai bine posibil, consecințele unor astfel de practici au fost deseori periculoase și chiar mortale. Iată cum se epilau femeile înainte, foloseau o metodă mortală!

Cum se epilau femeile în trecut
Cum se epilau femeile în trecut

Cei de la Ranker au făcut o listă cu cele mai periculoase metode prin femeile încercau să aibă grijă de ele. Sună ironic, mai ales că metodele folosite le puteau costa viața de cele mai multe ori.

Cum se epilau femeile în trecut. Metoda mortală prin care scăpau de părul nedorit

Arsenic pentru a scăpa de părul de pe corp

De pildă, părul de pe corp este de multă vreme o problemă care le dă bătăi de cap femeilor. Încă din secolul al XVI-lea acestea își făceau griji cu privire la faptul că părul de pe corp le făcea să pară dizgrațioase așa că au început să apeleze la metode de îndepărtare pe care știința mordernă le-ar respinge instant. Mai exact, femeile se foloseau de arsenic! Frecau un amestec de arsenic pe piele până îndepărtau părul: „Când pielea se simte fierbinte, spălați repede cu apă, pentru a nu se lua carnea…”.

Otravă pentru a scăpa de coșuri

În secolul al XIX-lea, pentru tratarea acneei, se folosea adesea un tratament care implica un amestec de „extract compus din colocynth, sulfat de fier și extract de nux vomica". Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, nux vomica conține stricnină, o substanță otrăvitoare mortală. Mai precis, se realiza un amestesc de colocint, sulfat de fier și extract de nux vomica care apoi era ingerat. În aceeași perioadă, alte tratamente pentru acneea din acea epocă includeau utilizarea arsenicului ca ingredient principal. 

Tenia se folosea la slăbit

La începutul anilor 1900, un nou tratament pentru pierderea în greutate pretindea că elimină grăsimea „fără dietă, fără băi și fără exerciții fizice". Ce se folosea? Ei bine, tenia! Teniile erau dezinfectate și ambalate în borcane pentru a fi apoi consumate. Se pare că femeile nu aveau nicio reținere în a ingera un parazit mortal dacă asta însemna să scape de câteva kilograme în plus. Din păcate, în unele zone ale lumii, această practică există și astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net