Reguli generale pentru sprâncene ideale

Ultima actualizare:

Să-ţi conturezi sprâncenele potrivite e o adevărată filosofie şi, câteodată, e chiar mai complicat decât pare. Forma lor trebuie să fie în armonie cu nasul, cu buzele, cu forma feţei. Lungimea, grosimea, culoarea lor, toate acestea îţi influenţează incredibil de mult imaginea.

Atunci când te pensezi, de cele mai multe ori elimini firele mici, „în plus”. Te uiţi bine când la o sprânceană, când la alta, să vezi dacă se vede ceva în afara formei, scurtezi bine firele lungi, rămase, şi crezi că misiunea a fost îndeplinită. Cu timpul, atât tu, cât şi cei din jur, vă obişnuiţi cu imaginea ta puţin mirată, puţin „dură”, nearmonioasă. E timpul pentru o schimbare.  “Dacă ochii sunt ferestrele sufletului atunci sprâncenele sunt ramele ferestrelor. Cu ajutorul lor poţi avea o fizionomie armonioasă şi distinsă sau poţi, dimpotrivă, părea încruntată, mirată. Cele mai frumoase sprâncene sunt cele naturale, în care nu s-a intervenit considerabil pe grosime, lungime şi arcuirea lor. Nu vei vedea la nicio vedetă de la Hollywood sprâncene tatuate, sau excesiv pensate, curbate, ascuţite. Toate urmăresc «naturaleţea studiată»”, spune spune Mirela Păduraru, trainer în cosmetică şi machiaj profesional.

Reguli general valabile

  • Sprâncenele sunt mai groase la început, în zona nasului, şi se subţiază proporţional, lin, până în colţul extern.
  • Nu trebuie să existe colţuri, ci doar linii arcuite.
  • Grosimea sprâncenelor variază în funcţie de forma şi mărimea feţei. Ca repere – e bine să fie minimum 7 mm în colţul extern şi 1,5 cm în colţul intern. 
  • Punctul maxim de arcuire variază şi el. Nu e o regulă ca punctul cel mai înalt să fie la jumătatea sprâncenei. El trebuie să fie acolo unde începe irisul şi se sfârşeşte globul ocular.

Cum te pensezi în funcţie de forma feţei şi a ochilor

  • La o faţa rotundă – arcuirea sprâncenelor e bine să fie mai pronunţată.
  • La o faţa pătrată – sprâncene să aibă un unghi uşor rotunjit.
  • La o faţă prelungă – sprâncenele trebuie să fie mai drepte.
  • La o faţă ovală – e forma ideală şi poţi să te joci cu sprâncenele, să le faci mai arcuite sau mai drepte.
  • La o faţă mică – nu îţi permiţi sprâncene lungi. O sprânceană scurtă pare mai îngrijită, mai curată.
  • Ochi descendenţi, „căzuţi”  – nu lăsa sprâncenele prea lungi
  • Ochi mici – nişte sprâncene subţiri şi arcuite ar micşora şi mai mult ochiul (prin comparaţie). Optează pentru o arcuire uşoară. Sprânceana ar trebui să se termine la colţul extern al ochiului.
  • Ochi mari - optează pentru sprâncene groase. Sub sprânceană aplică puţin fard alb, pentru a da luminozitate privirii. 
  • Ochi ovali - e bine să ai sprâncene arcuite. Pentru a şti unde să fie cel mai înalt punct al arcului sprâncenei, foloseşte-te de un creion. Marginea nării, centrul ochilor (atunci când ai privirea înainte) şi punctul înalt al sprâncenei trebuie să fie pe aceeaşi linie. 

Cele mai mari greşeli pe care le fac femeile

  • Vor o arcuire cât mai evidentă. Nu e indicată deoarece vor părea în permanenţă „mirate”.
  • Smulg prea mult păr de la bază şi lasă o distanţă mare între sprâncene.
  • Vor sprâncene cât mai lungi. Nici ele nu sunt recomandate. Mai bine să le ai mai scurte decât prea lungi. Acestea din urmă deformează într-un fel fizionomia. Trebuie să fie o simetrie.
  • Îşi subţiază prea mult sprâncenele. O sprânceană subţire înăspreşte trăsăturile şi îmbătrâneşte. După 35 de ani, să porţi sprâncene subţiri e o mare greşeală. În schimb, sprâncenele mai groase duc cu gândul la adolescentele care încă sunt naturale, nepensate, ceea ce aduce un plus de prospeţime.
  • Sprâncenele se vopsesc şi ele odată cu părul

Dacă îţi vopseşti părul, nu uita şi de spâncene. La urma urmei, culoarea lor trebuie să fie în armonie cu cea a părului, a pielii şi a ochilor. 

  • Spre exemplu dacă eşti brunetă, nu înseamnă că şi sprâncenele trebuie să fie tot negre. Din contră, e recomandată o nuanţă cu unul-două tonuri mai deschisă. 
  • Şatenelor li se recomandă o culoare asemănătoare cu cea a părului, eventual puţin mai închisă. O culoare mai închisă luminează faţa şi îndulceşte trăsăturile, o culoare mai puternică accentuează privirea şi subliniază trăsăturile, corectând, spre exemplu, o faţă mai plinuţă.
  • Pentru blonde, e recomandată o nuanţă cu unul-două tonuri mai închise decât culoarea părului. Dacă eşti blondă naturală, alege maro deschis. Dacă ai reflexii gri, piele deschisă la culoare şi ochi albaştri sau verzi, îţi va sta bine cu un gri deschis. Sprâncenele închise la culoare trebuie decolorate.
  • Pentru roşcate, nuanţa şi intensitatea culorii sprâncenelor se stabilesc în funcţie de nuanţa de roşu a părului, culoarea pielii şi a ochilor. Dacă părul e deschis, arămiu, te vor avantaja sprâncene în nuanţe calde de maro. Dacă ai un ten mai închis la culoare, cu tonuri calde, ochi căprui, alege maroul. Pentru tenurile deschise, ochi albaştri sau verzi, poţi alege maro sau gri. Nu e recomandat negru decât dacă îţi doreşti o imagine dramatică

Accentuează forma cu ajutorul fardurilor

Şi sprâncenele au nevoie de atenţia ta, la machiaj. Există farduri speciale care, aplicate ca la carte, se păstrează perfect de dimineaţa până seara. Ai nevoie de o pensulă unghiulară, de două farduri de sprâncene, în nuanţe diferite şi de un rimel neutru. La blonde, nuanţa sprâncenelor trebuie să fie cu un ton – două mai închisă decât nuanţa părului, iar fardul recomandat e cel maro. Brunetele au nevoie de fard gri închis, niciodată negru, iar roşcatele de fard într-o nuanţă de maro-roşcat. Nuanţa mai deschisă se foloseşte în colţul intern, iar cea închisă în unghiul cel mai înalt. După aceea, ca să reziste, şterge uşor sprânceana cu un rimel incolor. Fardul accentuează sprâncenele, dar le pot şi corecta, dacă forma nu e cea ideală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net