Secretele unui păr sănătos și mătăsos, dezvăluite de hairstylist

1 ianuarie 2022

Lecția zilei - se pare că există o modalitate potrivită de a-ți spăla părul, iar un stilist a dezvăluit pe TikTok cum trebuie să procedăm pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare. 

article img
Un hairstylist ne dezvăluie secretul unui păr frumos și sănătos Sursă foto: Pixabay.com

Un hairstylist ne-a arătat cum ar trebui să ne spălăm de fapt părul și se pare că mulți dintre noi o facem incorect!

Ai putea crede că totul se rezumă la aplicarea șamponului pe păr, dar hairstylistul susține că există mai multe variabile care trebuie luate în considerare. 

Utilizatorul TikTok @amy.does.some.hair a devenit viral și a acumulat mii de vizualizări după ce și-a arătat tehnica pentru a se asigura că părul îi este mereu curat și mătăsos.

În clip, ea explică: „Udați-vă bine părul, întindeți șamponul pe mâini și distribuiți uniform șamponul pe tot scalpul. „Nu-ți rata linia părului sau ceafa”.

article img
Amy a dezvăluit care sunt pașii pentru a obține un păr curat și mătăsos. Captură video TikTok

Odată ce vă clătiți părul, stilistul spune că ar trebui să repetați procesul, dar de data aceasta concentrați-vă pe scalp și folosiți spuma pentru a trece ușor prin vârfuri.

"După ce te-ai clătit din nou, aplică balsam pe vârfurile părului, evitând rădăcina și lasă-l să se înmoaie timp de un minut sau două", este sfatul oferit de către Amy. Amy termină spălarea părului cu o clătire rece înainte de a-l usca cu ajutorul unui prosop. 

article img
Sursă foto: Captură video TikTokî

Părul are nevoie de îngrijire suplimentară în perioada iernii

Părul suferă mult iarna. Purtarea căciulii, umiditatea, variaţiile de temperatură, fac ca podoaba ta capilară să îşi arate tot potenţialul rebel, să se degradeze, să-şi piardă strălucirea, să cadă.

Dar un al doilea motiv vine din interior: lipsa de vitamine şi de minerale din organismul tău, oarecum normală în sezonul rece, când nu sunt aşa multe fructe şi legume de sezon.

O cură cu suplimente de vitamina D şi vitamina C, de selenium, zinc, vitamina A şi E ţi-ar revigora pielea şi părul. În acelaşi timp, încearcă să ai o alimentaţie variată, complexă şi sănătoasă, cu peşte, ouă, avocado, uleiuri multe, salate, fructe şi legume proaspete.