Tot ce trebuie să ştii despre implanturile mamare

Ultima actualizare:

    Foarte multe femei din România îşi pun silicoane
Foarte multe femei din România îşi pun silicoane

Deşi este cea mai frecventă operaţie estetică din România, peste jumătate dintre pacientele care solicită o mărire de săni au informaţii greşite sau au aşteptări nerealiste. Dr. Ion Zegrea, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie, face puţină lumină în acest caz, îţi spune ce aşteptări să ai şi demontează nişte mituri.

Greşeli pe care le fac pacientele

- Se documentează de pe Internet. Operaţia de mărire de sâni difere de la o persoană la alta. Ce i s-a potrivit unei femei nu ţi se potriveşte ţie. Decizia de a opta pentru un model sau altul de implanturi, spre exemplu, se ia doar împreună cu medicul specialist, după o consultaţie amănunţită, după verificarea istoricului medical şi după o detaliere completă a procedurii, de la anestezie, riscuri, până la perioadă de recuperare şi rezultate.- Visează la sâni prea mari. Din dorinţa lor arzătoare de a avea sâni mai mari, femeile cer implanturi prea mari în raport cu silueta lor. Totul trebuie să fie în armonie. Mai mult, implanturile trebuie să fie de calitate, să aibă o durată de viaţă mai mare şi să garanteze riscuri minime pe parcursul anilor. Experienţa medicului este un alt aspect pe care doamnele trebuie să îl aibă în vedere.- Nu ştiu ce vor. Potrivit medicului Ion Zegrea, pacienta trebuie să ştie dacă îşi doreşte un lifting al sânilor, o augmentare mamară sau ambele (în cazul în care sânii sunt lăsaţi ca urmare a unei sarcini, a unei scăderi bruşte în greutate etc.). În acest ultim caz, vorbim de două operaţii într-una singură, cu efecte diferite: mărire, versus ridicare. Decizia de a-şi face orice intervenţie chirurgicală se ia după o analiză completă şi după ce pacienta e convinsă că îşi doreşte schimbarea.

Dr. Ion Zegrea
Dr. Ion Zegrea

Ce analize sunt necesare înainte

- EKG – inima trebuie să funcţioneze la parametri optimi înaintea oricărei operaţii- Analize de sânge – acestea trebuie să depisteze orice eventuale boli de coagulare şi să demonstreze că pacienta e sănătoasă.- Ecografie mamară – pentru a vedea dacă nu sunt cumva leziuni la nivelul sânilor.

Ce implică operaţia de mărire de sâni

Intervenţia chirurgicală durează circa două ore şi implică anestezie generală. „După ce se decide împreună cu pacienta mărimea şi forma implantului şi dacă acesta va fi inserat sub glanda mamară sau sub muşchiul pectoral. Incizia poate fi realizată fie în şanţul inframamar, fie periareolar. Medicul trebuie să depună toate eforturile astfel încât cicatricile să fie cât mai discrete posibil”, explică dr. Ion Zegrea. Inciziile vor fi închise cu suturi resorbabile, ce vor fi acoperite cu benzi elastice, pentru un suport mai bun. După operaţie, sânii sunt acoperiţi de o bustieră elastică, pentru a ajuta vindecarea.

Reguli pentru o bună recuperare

Primele zile după procedură sunt importante pentru succesul operaţiei. Pacienta se va confrunta cel mai probabil cu senzaţii de oboseală şi disconfort, cu dureri ,febră musculară, dureri de spate (până când corpul se obişnuieşte cu noul bust). Medicul îi va prescrie analgezice şi antibiotice. Cel puţin două săptămâni trebuie să eviţi efortul fizic, traumatismele, ridicarea de greutăţi, mişcările bruşte, iar şofatul e interzis. În plus, trebuie să porţi o bustieră medicală cel puţin două luni. Revenirea la activităţile fizice obişnuite se face treptat, după două luni de la intervenţie. De asemenea, cel puţin 6 luni de la operaţie nu ai voie să te expui la soare sau la solar, de aceea intervenţia e indicată toamna şi iarna.

Riscuri şi complicaţii

Organismul este viu şi fiecare persoană poate reacţiona diferit la corpul străin. De aceea, pot apărea şi complicaţii: pot apărea sângerări post-procedură, pentru că implanturile se plasează sub muşchi, într-o zonă intens vascularizată. În rare cazuri, zona se poate infecta sau se poate forma o capsulă în jurul implantului. De asemenea, alt risc este ca sânii să fie prea mari, prea grei, prea îndepărtaţi sau asimetrici.

Există foarte multe tipuri de silicoane. Trebuie să le alegi pe cele potrivite, la recomandarea medicului
Există foarte multe tipuri de silicoane. Trebuie să le alegi pe cele potrivite, la recomandarea medicului

Întrebări şi răspunsuri

Implanturile sunt garantate pe viaţă?

Nu, căci după 10-15 ani apare fenomenul „îmbătrânirii lor, din cauze multiple: variaţii de greutate, sarcina, scădedea imunităţii organismului. Marii producători garantează înlocuirea gratuită a implantului în cazul rupturii acestuia, însă pacientele optează să şi le schimbe după 10 ani. De asemenea, controlul anual e recomandat.

Ai voie să alăptezi dacă ai implanturi?

Poţi alăpta fără probleme, căci glanda nu este afectată de locul unde sunt situate implanturile.

Implanturile cresc şansele de a face cancer la sân?

Studiile efectuate arată că nu există o incidenţă de cancer mamar mai mare la femeile cu implanturi faţă de cele fără implanturi. „Însă în anumite cazuri se manifestă limfomul anaplazic cu celule mari, asociat implantului mamar (BIA-ALCL). Acesta reprezintă o formă rară de cancer, care implică o „umflare” a sânilor la o perioadă de la 3 la 14 ani după operaţie, din cauza unei acumulări de lichid în jurul protezei, ce deformează forma sânului. Rar, BIA-ALCL poate determina apariţia unui nodul în capsula implantului sau în axilă. La nivel mondial au murit 9 paciente din 258 de cazuri identificate, deci şansele unei asemenea afecţiuni sunt de 0,04%”, adaugă specialistul.

Ce cauze pot duce la deformarea sânilor măriţi cu implanturi?

Schimbările inerente de la nivelul corpului, normale odată cu trecerea timpului: lăsarea pielii, fluctuaţiile în greutate, sarcina etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net