Totul despre bronzatul la solar. Reguli pentru a obţine un bronz uniform

Ultima actualizare:

    Multe fete aleg solarul pentru a-şi bronza pieleafoto: zumzi.com
Multe fete aleg solarul pentru a-şi bronza pieleafoto: zumzi.com

O piele curată absoarbe mai bine razele UV, de aceea podusele cosmetice nu sunt indicate înainte de şedinţele la solar. Pentru a evita să te bronzezi cu pete și să dezvolţi eventuale reacții de fotosensibilitate, specialiştii de la un salon din înfrumuseţare din Capitală ne-au explicat paşii pe care trebuie să-i urmezi înainte de a intra în solar. Aşadar, ia un pix şi o foaie de hârtie şi notează!

Fie că vrei să-ţi pregăteşti pielea pentru vară cu câteva şedinţe la solar sau pur şi simplu ţi se pare mai comod să stai câteva minute într-un aparat decât la plajă, specialiştii îţi spun câteva reguli de care trebuie să ţii cont dacă vrei să obţii un bronz uniform.

Miruna Vasile, manager la un salon de înfrumuseţare din Capitală, a explicat pentru Click! de ce trebuie să ţii cont înainte de a merge la solar, dar şi în timpul bronzării.

În primul rând înainte de a intra în solar, trebuie să renunţi la machiaj. Produsele de make-up închid porii, iar lumina UV radiată de un aparat de bronzare redeschide acești pori închiși. Astfel, în piele nu pătrunde doar lumina, ci și particulele componente ale machiajului. 

Bronzatul la solar - sfaturi

Foloseşte ochelarii de protecție UV oferiți gratuit de obicei de studiourile de bronzat. Ar fi bine ca ochelarii să fie de unică folosință pentru a evita transmiterea de boli. Astfel, ochii sunt protejați 100% de razele UV, în timp ce prin închiderea pleoapelor reușim să blocăm doar 20% din razele UV.

Poziţia corectă la solar

În funcţie de cabină, poţi sta atât culcată pe spate, cât şi în picioare, în solar. Important este să fii relaxată în timpul şedinţei şi să nufoloseşti în cabină telefonul mobil sau alte obiecte personale. Când intri în solar, prinde-ți părul și stai cu mâinile pe lângă tine sau deasupra capului. Poziția în care stai depinde de cât de intens vrei ca bronzul să fie în zona axială sau pe laterale. De asemenea, dacă stai cu picioarele ridicate, posteriorul ți se va bronza mai bine.

Cremă înainte de solar

Nu folosiţi loțiuni de protecție solară sau ulei de corp în timpul bronzării deoarece utilizarea acestora anulează rezultatul ședinței de bronzare.

Se face duş înainte de solar

O altă întrebare care le frământă pe femei este dacă ar trebui să facă duş înainte de şedinţa la solar. Specialilştii susţin că nu trebuie să facem baie cu cel puțin o oră înainte de solar, pentru că pielea continuă să transpire și se reduce efectul bronzarii. Din acelaşi motiv, nu este indicată nici bronzarea imediat după saună sau aerobic. Razele UV sunt absorbite de către piele dacă această este bine exfoliată și hidratată. Pielea uscată reduce efectul bronzării, de aceea este indicat să faceți un peeling corporal o dată pe săptămână.

Bronzatul la solar, riscuri şi beneficii

Riscurile pe care le prezintă expunerea la solar sunt similare cu cele ale expunerii la soare. Expunerea la radiații UV de orice fel (soare, surse artificiale) poate duce la: îmbătrânire prematură, leziuni ale ochilor, reacţii alergice, poate modifica ADN-ul celular, lucru ce favorizează cancerul de piele. 

Expunerea la razele UV reduce presiunea sanguină și diminuează riscul de producere a infarctului miocardic. În cazul afecțiunilor renale grave, pacienții supuși la dializă, razele UV remediază carența de vitamina D. Razele UV artificiale contribuie la diminuarea riscului de osteoporoză prin reglarea aportului de calciu în organism și consolidarea structurii oaselor. Solarul ajută la remedierea problemelor pielii (acnee, neurodermită, psoriazis). Lumina UV atenuează tulburările legate de menopauza și de irigare sanguină. Razele UV activează eliberarea de neurohormoni și declanșează, după 6 ședințe de expunere realizate în 3 săptămâni, modificări psihologice pozitive, traduse pintr-o reală stare de bine.

Bronzul la salon în timpul sarcinii

Nu se va utiliza aparatul de bronzare dacă sunteți însărcinată sau dacă alăptați. De asemenea persoanele care se află sub o schemă de tratament medicamentos pot suferi o creștere considerabilă a sensibilității pielii la razele UV.

Cât durează bronzul solar

Timpul de expunere inițial depinde de tipul pielii dumneavoastră și de aparatul de bronzare. Respectați întotdeauna programul de expunere corespunzător tipului dumneavoastră de piele și nu depășiți timpul de expunere al aparatului care este tipărit pe acesta sau urmați recomandările personalului din salon care vă va sfătui asupra celor mai potrivite proceduri de bronzare. Aparatele de ultimă generație au o groază de facilități. Poți modifică intensitatea lămpilor pentru față, aerul condiționat pe față, corp sau picioare. Muzica și aroma din aparat pot de asemenea reglate în timpul ședințelor. Citește instrucțiunile afișate în fiecare cabină. Solarul îţi dă posibilitatea unui bronz uniform, într-un mediu în care substanţele nocive sunt ţinute sub control, timpul de expunere este atent monitorizat, pentru a evita leziuni ale pielii, iar prin faptul că durata şedinţelor creşte treptat. Se începe cu 2-4-6 minute şi se ajunge la 8-10 minute.

Câte şedinţe de solar sunt necesare pentru un bronz frumos

În funcție de rezultatele pe care doriți să le obțineți și de pigmentul pe care îl aveți, este indicat ca primele 4 -5 ședințe să le faceți la un interval de  2-3 zile. Pentru întreținerea bronzului este recomandată o ședința pe săptămâna.

Accelerator bronz solar

Recomandăm folosirea cremelor acceleratoare speciale pentru aparatele de bronzare. Prin aplicarea vitaminelor pe piele, sănătatea generală și hidratarea acesteia este radical îmbunătățită. Pielea sănătoasă se bronzează mai repede și în nuanțe mai închise, rezultatele sunt de lungă durata și bronzul mai auriu. 

Cât costă o şedinţa la solar

În funcţie de salonul ales, costul unei ședințe poate fi diferiti. La unul dintre salanele frecventate de vedete preţul pentru un minut este de 1.5 lei.

Smajorutatea centrelor au însă oferte în care sunt incluse mai multe minute, iar costurile scad. Astfel, un abonament de 50 minute se poate achiziţiona la prețul de 68 lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net