Ulei de ricin pentru păr: cum să-l aplici și beneficii aduce acesta pentru podoaba ta capilară

Pentru un păr radiant sunt indicate băile de ulei pentru hidratarea și fortificarea acestuia. Ulei de nucă de cocos, măsline, jojoba, rozmarin, levănțică... Există o multitudine de uleiuri regeneratoare care oferă părului tău un adevărat impuls. Dar pentru a trata părul tern și aplatizat, este recomandat uleiul de ricin. Concentrați-vă pe virtuțile și utilizarea acestui ulei extraordinar.

Uleiul de ricin te poate ajuta să ai un păr sănătos și frumos. Foto: Click.
Uleiul de ricin te poate ajuta să ai un păr sănătos și frumos. Foto: Click.

Ce este uleiul de ricin?

Extras din semințele de ricin, uleiul de ricin este bogat în nutrienți. Este folosit în îngrijirea părului pentru a îmbunătăți calitatea acestuia datorită proprietăților sale hidratante și fortifiante! Într-adevăr, hrănește scalpul și protejează firul de păr de orice agresiune externă! Prin urmare, este interesant să-l folosești pe părul uscat și fin, pentru a-l reboostui și a-i da mai multă vitalitate! Amestecat cu ulei de cocos sau orice alt ulei hidratant, se folosește o dată pe săptămână timp de 20 până la 30 de minute sau mai mult, scriu cei de la santeplusmag.com.

Beneficiile uleiului de ricin

Beneficiile uleiului de ricin pentru stimularea creșterii părului sunt numeroase!

Hrănește părul

Spre deosebire de majoritatea altor uleiuri, în principal grase, uleiul de ricin are o compoziție nutritivă bogată și puternică! Proteine, vitamine, acizi grași și antioxidanți... Combinația perfectă pentru un supliment alimentar eficient pentru păr!

Nu ar trebui să fie surprinzător, așadar, că uleiul de ricin este un remediu minunat care hrănește scalpul și foliculii de păr, promovând în același timp creșterea sănătoasă și rapidă a părului, așa cum subliniază Rachel Nazarian, dermatolog. 

Este util pentru creșterea părului

Deși nu există nicio dovadă științifică care să ateste capacitatea acestui ulei de a lupta împotriva căderii părului, cu toate acestea ajută la creșterea părului conform dovezilor anecdotice, datorită conținutului său de acid ricinoleic!

Are proprietăți antimicrobiene

Uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene pentru a combate bacteriile și inflamațiile de pe scalp! Potrivit unui studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină, uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii.

Purifică scalpul

Dacă aveți un scalp uscat care produce mătreață, să știți că uleiul de ricin este o soluție blândă pentru a-l purifica.

Protejează părul împotriva ruperii

Uleiul de ricin conține acid ricinoleic în cantități mari, iar acesta din urmă participă activ la stimularea circulației sângelui la nivelul scalpului! Această stimulare ajută sângele să aducă suficienți nutrienți bulbilor de păr care produc fire de păr mai puternice și mai vii. În plus, uleiul de ricin este cunoscut a fi un umectant care prinde umezeala în păr și îl hidratează la maximum! Protejează împotriva uscăciunii și a deteriorării, promovând o creștere sănătoasă.

Facilitează absorbția altor produse de îngrijire a părului

Pe lângă faptul că este benefic pentru scalp, uleiul de ricin îl ajută să absoarbă mai ușor alte produse pentru păr, ceea ce le optimizează prin urmare proprietățile! Rezultat: un scalp fără reziduuri și un păr mai sănătos pe termen lung!

Ulei de ricin: pentru ce tip de păr?

Uleiul de ricin se folosește pe scalpul uscat sau fulgerat, precum și pe părul încrețit sau fragil. Acest ulei poate fi aplicat și pe gene și sprâncene pentru a le stimula creșterea. Deși poate irita pielea sensibilă, aplicarea strategică a unei cantități mici de ulei de ricin este de dorit.

Cum se folosește uleiul de ricin pentru creșterea părului?

Începeți prin a face un test prin aplicarea uleiului pe o zonă mică a pielii pentru a evita orice risc de alergie; Puteți folosi uleiul pe părul uscat, dar îl puteți uda în prealabil! Acest lucru va permite o mai bună penetrare a produsului. Masează-ți scalpul în timp ce îl aplici pe rădăcini, apoi periază-ți părul pentru a-l întinde pe toată suprafața până la vârfuri;

Folosiți ulei cu moderație! Nu puneți prea mult cu riscul de a vă atinge ochii sau alte zone sensibile! Aplicați cu moderație și precauție pentru a evita orice efecte adverse; Lăsați să acționeze cel puțin 15 până la 20 de minute înainte de a vă spăla părul cu șamponul obișnuit; O singură utilizare pe săptămână este suficientă. Rețineți că uleiul de ricin tinde să se lipească! Odată aplicate, vor fi necesare mai multe șamponări pentru a spăla bine părul.

Cum se aplică ulei de ricin pe sprâncene și gene?

Uleiul de ricin este lipicios. Datorită texturii sale vâscoase, poate înfunda porii sau foliculii de păr! Așa că înainte de a vă aventura să vă atingeți sprâncenele sau genele, faceți un test de piele pentru a evita orice complicații!

Pentru a aplica ulei de ricin pe gene, iată cum să procedați:

Începeți prin a vă curăța genele și sprâncenele și asigurați-vă că sunt curate. Aplicați pe gene un tampon de bumbac înmuiat în prealabil în ulei de ricin. Aveți grijă ca produsul să nu vă intre în ochi;

Aceleași instrucțiuni se aplică și pentru sprâncene. Cu toate acestea, protejați-vă ochii cu un șervețel în cazul în care uleiul picură și intră în ochi!

Întrebări frecvente

Poți păstra o mască cu ulei de ricin pe păr peste noapte?

Raspunsul este da ! De fapt, tratamentele peste noapte cu ulei de ricin sunt ideale pentru a scăpa de vârfurile despicate, potrivit plantelor Katie Pande! Pentru un rezultat optim, pune si putin ulei de cocos si lasa-l sa actioneze pana dimineata!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
firea si ctp jpg
image
image
image
image
image
image
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net