Vârsta ideală între partenerii de cuplu. Ce relații se destramă într-o proporție de 95% din cazuri

Ultima actualizare:

Se spune că dragostea nu are vârstă, însă uneori diferența de ani își poate spune cuvântul într-o relație. Nu o spunem noi, ci un studiu care vine să explice ce impact are diferența de vârstă asupra asupra longevității relației. 

cuplu jpg

Conform New York Post, un studiu al Universității Emory din Atlanta a arătat că există o legătură între diferența de vârstă în cuplu și probabilitatea de despărțire. După ce au analizat datele de la 3.000 de participanți, experții au descoperit că, cu cât diferența de vârstă dintre parteneri este mai mare, cu atât crește riscul de separare.

Vârsta ideală pentru o relație fericită

Cuplurile cu o diferență de cinci ani au cu 18% mai multe șanse de a se despărți în comparație cu cei care au o relație cu o persoană de vârsta lor. Iar această rată crește dramatic pe măsură ce diferența se mărește la zece ani, lrata de separare ajungând la 39%!

S-a constatat că relațiile cuplurilor cu diferența dintre parteneri de 20 de ani sau chiar mai mult, ajung să se destrame într-o proporție de 95% din cazuri.

cuplu jpg

Cercetările sugerează că șansele de a avea o relație care să dăinuie sunt mult mai mari dacă vă alegeți un partener cu o vârstă similară. Se pare că cei care și-au ales parteneri apropiați de vârsta lor au înregistrat un procent mult mai mic de divorț, acesta fiind de doar 3 procente.

Bineînțeles, asceasta nu este o regulă generală. Cuplurile în care există o diferență de vârstă au șanse să rezistă precum cele formate din partneri cu vârste similare. Până la urmă o relație presupune efort și dorința de a reuși să funcționeze.

cuplu estrogen jpg

Nu a fost însă singura descoperire interesantă scoasă la iveală de studiul de la Universitatea Emory. Statisticile au arătat că cei care fac un copil înainte de căsătorie au șanse mult mai mici să divorțeze! Mai exact, rata de despărțire a fost cu 59% mai mică decât în cuplurile care s-au căsătorit fără să aibă deja copii.

Mai mult, se pare că experții au dezvăluit că sexul care implică anumite festish-uri neobișnuite este motivul pentru care două treimi dintre cupluri ajung la divorț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net