Bacalaureat 2019. Cum să te pregătești cu trei luni înainte examen

Ultima actualizare:

    Mai sunt trei luni până când va începe examenul de Bacalaureat 2019. Prima probă este programată marți 25 iunieFOTO: Click!
Mai sunt trei luni până când va începe examenul de Bacalaureat 2019. Prima probă este programată marți 25 iunieFOTO: Click!

Mai sunt trei luni până când va începe examenul de Bacalaureat 2019. Prima probă este programată marți 25 iunie. Iată câteva sfaturi de la specialiști: cum să iei note mari și cum să te pregătești cu trei luni înainte.

Indiferent de subiect sau de probă, există nişte reguli ”de aur” care ajută la creşterea notelor. Click! vă dă ponturi de la Ministerul Educaţiei şi de la profesori care au elaborat subiecte pentru aceste examene.

Recomandări până la examenul de Bacalaureat 2019

Simulați acasă probele de Bac

Într-un a din săptămânile rămase până la examen, programați-vă o simulare la voi acasă. Programați-vă probele scrise, una în fiecare zi. Treziți-vă devreme, iar la ora 9.00 începeți să rezolvați un model de subiecte, pentru fiecare disciplină în altă zi. După 3 ore fix, opriți-vă, apoi verificați cu baremul ce note ați primi. În felul acesta, vă verificați lacunele și dacă vă puteți încadra în cele trei ore. Modele de subiecte găsiți AICI

Testaţi tot timpul

Pe ultima sută de metri nu ştii cum să recapitulezi mai repede şi mai eficient? Cercetătorii spun că folosirea testelor este mult mai bună pentru învăţare decât recapitularea. Chestionarele îi obligă pe elevi să se gândească la ceea ce au studiat şi le permite să verifice eventualele lacune în cunoştinţele lor.

Să fie linişte!

Unii oameni ascultă muzică atunci când vor să fie relaxaţi sau să-şi îmbunătăţească starea de spirit. Nu este o idee bună pentru cei care învaţă pentru examene, spun specialiştii britanici citaţi. ”Ideea că ascultarea operelor lui Mozart va face copilul mai inteligent este unul dintre cele mai vechi mituri din psihologie. Studiile au arătat că oamenii care învaţă ascultând muzică îşi amintesc mai puţin decât cei care citesc în linişte. Muzica poate distrage atenţia”, spun britanicii Bradley Busch şi Edward Watson.

Ieşiţi la aer curat!

Perioada de petrecere a timpului liber e unul dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce nivelul de stres. Elevii care petrec timp în parc se simt mai fericiţi şi mai concentraţi pe tot parcursul zilei. Peisajele, liniştea, îi ajută pe elevi să se încarce cu energie.

Părinţi, fiţi pozitivi!

Studiile recente arată că reacţiile părinţilor atunci când copilul lor face o greşeală joacă un rol imens în mentalitatea copilului lor. Dacă părinţii pot reacţiona în mod pozitiv la şocuri, în loc să le aprecieze negativ, copilul are mult mai multe şanse. În următoarele săptămâni, vor exista în mod inevitabil unele dezamăgiri. Aşadar, alegeţi-vă cuvintele! Copiii sunt foarte pricepuţi să evalueze reacţiile părinţilor. Când copilul are succes, tipul de laudă pe care îl folosiţi are mare importanţă. Mulţi părinţi sunt tentaţi să le spună doar ”eşti atât de deştept!”. Puteţi adăuga şi ”ai făcut bine”, ”ai muncit mult”.

Odihna e importantă

Somn de până la 10 ore pe noapte, la ore fixe, spun specialiştii. Odihna poate fi o armă puternică în timpul perioadei de examene. Vă ajută să vă îmbunătăţiţi memoria, capacitatea de a trata stresul, creativitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate cu tiara jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Meghan Markle foto Netflix (1) jpg
image png
image png
asistenta constanta jpg
zapada sua ninsori profimedia jpg
romani injunghiere italia  jpg
Athos Salomé a fost comparat cu Nostradamus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net