La soare te poți uita, dar la catedrala lui Gigi ba. Cât de tare strălucește biserica poleită cu aur din Pipera! „Mai durează doi ani până va fi gata!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Și pe soare, și pe ploaie la Catedrala lui Gigi Becali din Pipera-Voluntari se muncește pe rupte! Latifundiarul a pus și turla cea mare pe biserica poleită cu aur, care sclipește de la depărtare sub soarele arzător. Mai e mult, însă, până când impunătorul lăcaș de cult va fi gata! 

Gigi Becali (65 de ani) construiește o catedrală cu pereții poleiți cu foiță de aur și din mozaic venețian, la rondul dintre Pipera și Voluntari. 

Lucrările la impunătorul lăcaș de cult trebuiau să fie gata în 2024, însă construcția mai durează vreo doi ani, după ultimele declarații ale lui Gigi Becali. Acesta își dorește ca totul să iasă perfect, iar investiția finală se estimează că va ajunge la suma de 10 de milioane de euro.

În ultimele luni, diriginte de șantier a fost însuși Gigi Becali, iar luna trecută latifundiarul a jubilat atunci când a fost montată și ultima turlă aurită, cea mai mare și mai impunătoare, care strălucește de la depărtare în soare. 

„Este o biserică pe care am făgăduit-o Domnului în 2007, când am bătut Galatasaray. Eram în postul sfintei Fecioare Maria și am zis că dacă îi vom învinge pe turci acum voi face o biserică acolo pe colț.

Am primit pe terenul asta de aici 6 milioane de euro și mulți au zis <<Lasă, că faci în altă parte!>>. Făgăduința mea este acum împlinită după 17 ani. Azi am pus cupola aia mare. Va fi cea mai frumoasă biserică din lume.

Ca mărime sunt multe mai mari, dar ca frumusețe … Va fi din mozaic, cu pietricele aurite. Numai interiorul costă 5 – 6 milioane de euro”, a declarat Gigi Becali, la România TV, prezent pe șantier la montarea turlei.

gigi becali jpg

Gigi Becali: „E cea mai frumoasă biserică din Balcani, din ultima sută de ani” 

Categrala lui Gigi Becali din Pipera-Voluntari va arăta grandios. Construcția îți ia de pe acum ochii. Lăcașul de cult are nu mai puțin de 11 m înălţime, 40 m înălţime cu cruce, 35 m lungime, 20 m lăţime, subsol de 3,6 m. Pentru lucrare s-au consumat, până în prezent, 500 tone fier, 3.000 mc beton, 15.000 mp cofraj. 

În total, costurile pentru construcția și pictarea bisericii se vor ridica la aproximativ 10 milioane de euro 

Gigi Becali a anunțat însă, recent, că lucrările la biserica din Pipera mai durează încă doi ani de zile. 

Mai ridic două cruci. Crucea de pe clopotniță și cealaltă. Sunt cinci acum, mai trebuie încă două. Turla aia, sus, unde e clopotnița mare, vor fi 12 apostoli și cu Botezătorul în picioare, trei metri în mozaic de aur venețian pe turle.

N-a făcut nimeni. Și durează pictura, care e de fapt tot mozaic venețian, care e unul mai înalt. Durează mult aia. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă nu prea. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă n-am văzut eu în toată lumea. Sunt în Rusia mai mari, dar nu mai frumoasă ca asta.

Turlele sunt aurite. O să fie cea mai frumoasă catedrală din lume. Luăm în ansamblu totul, adică pardoseală, așezare, ce pun afară, adică toate pe care le am eu în cap, cum o plachez, eu așa zic că o să fie cea mai frumoasă.

Nu contează cât va costa, o fac din suflet. Nu mai puțin de 1.000 de oameni pot să intre în ea. E mare de tot! Eu zic că în doi ani e gata, dar s-ar putea să dureze mai mult, doi ani și jumătate, trei. Înăuntru va fi totul cu aur, toți pereții cu aur

Să vedem câți preoți îmi dă Patriarhia. Eu vreau 4-5. E de ajuns un preot conform canoanelor și un om la strană”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Fanatik Superliga, cu Horia Invanovici. 

Proiectul impunătorului lăcaș de cult din Pipera îi aparține în totalitate latifundiarului. Finanțatorul FCSB s-a ocupat de altar, de icoane, și tot el ales și clopotele.

În spatele bisericii, va fi construit și un hotel de trei etaje, în care Gigi îi va găzdui pe preoții, ce vor fi invitați de el din toată țara în Capitală. Interiorul lăcașului de cult are o pictură specială, cu foiță de aur, iar la exterior se vor fi montate 13 clopote, care pot fi controlate prin calculator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE