Andreea Liptak a vorbit despre sfârșitul carierei în televiziune: „A fost un dezastru total”

În urmă cu 12 ani, Andreea Liptak a părăsit Pro TV și a ajuns, între timp, milionară în euro, punând bazele unei afaceri  împreună cu soțul ei, Răzvan Spiridon. În cadrul podcast-ului „Altceva” cu Adrian Artene, fosta prezentatoare a știrilor Pro TV a spus adevărul despre plecarea din televiziune. A fost sau nu dată afară:

A fost sau nu dată afară Andreea Liptak? foto: colaj Facebook/arhiva Click!
A fost sau nu dată afară Andreea Liptak? foto: colaj Facebook/arhiva Click!

Celebra știristă de la Pro TV, Andreea Liptak, a renunțat la televiziune în anul 2012. La acea vreme, s-a speculat că a fost dată afară pentru că afacerea pe care o avea, pe lângă jobul din televiziune, nu era în regulă. După 12 ani, a ales să spună adevărul în podcast-ul „Altceva”.

Andreea Liptak a mărturisit că a aflat peste noapte că trebuie să prezinte știrile din sport: „A fost un dezastru total! Categoric, eram un om de știri, însă oportunitatea de a veni în București a fost aceea de a prezenta în cadrul redacției de știri din sport. Și, categoric, eu nu eram făcută pentru asta. Dar, dacă acolo s-a ivit oportunitatea, într-un fel sau altul, am încercat să mă adaptez. Am avut și norocul să am niște colegi extraordinari, între care și soțul meu, atunci, habar n-aveam că o să ajungă soțul meu peste ani, pentru că aveam o relație de colegialitate, nici măcar de prietenie, am fost destul de distanți, asta m-a ajutat, atmosfera de acolo.

Andreea Liptak: „A fost un dezastru total”

Practic, toți acești bărbați care lucrau în redacția de sport, că eram doar câteva femei acolo, ne susțineau, cred că ne tolerau, de fapt, și Adrian Sârbu și-a dorit, la momentul respectiv, să revoluțieoneze zona aceasta de prezentare a știrilor sportive și a luat acest concept, probabil, preluat de afară, al știrilor prezentate de femei. Și am și fost prima prezentatoare pe scaunul stirilor sportive.

Și, cum se face totul în PRO, de pe o zi pe alta, mi-au spus seara. N-am dormit toată noaptea. Pentru că am fost extrem de stresată, nu aveam exercițiul acela… Am făcut câteva probe în platou, dar nu de maniera în care să mă simt pregătită. Deci, stresată, nedormită, obosită și a ieșit ce a ieșit, un dezastru.

Imediat după emisie, am ieșit din platou și mi s-a spus: ai intrat pe post astăzi, ai ieșit de pe post tot astăzi. Am zis, ok, fiindcă știam că nu eram din filmul acela. Și, într-adevăr, în momentul acela am simțit, așa, nu un regret, dar mă gândeam, Doamne, ce-o să fac acum? Pentru că în redacția de sport nu mă văd lucrând, este evident că nu sunt potrivită acolo, pentru că simțeam în timp ce vorbeam că nu sunt din acea lume. Este evident că nu am transmis ceea ce trebuia. Nu cred că eram credibilă. Cred că la știri eram credibilă. Nu acolo.

Dar, probabil, ceva din energia mea, din abilitatea mea de a citi un prompter, de a mă conecta cu public dincolo de camere au fost ingredientele pe care le-a luat mai mult în considerare Adrian Sârbu, pentru că el decidea cine intră pe post și cine iese de pe post.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu Andreea Esca”

Iar mesajul nu era din mine, nu eram eu și a simțit cred că după prima știre, atunci cred că i-a părut rău. Și asta a fost prima mea experiență, a povestit Andreea Liptak Spiridon, în podcast-ul „Altceva”.

După această experiență neplăcută, nu se vedea revenind în redacția știrilor din sport. În 2012, a fost înlocuită de Lavinia Petrea și Andreea Marinescu, după ce a luat decizia să renunțe la televiziune. Mai mult, în ceea ce privește o revenire la pupitrul știrilor, Andreea Liptak ar accepta oferte din partea altor televiziuni, dar niciodată de la postul pentru care a lucrat.

De asemenea, în același podcast, fosta prezentatoare a știrilor Pro TV a recunoscut că în niciun moment nu și-a dorit să fie Andreea Esca.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu Andreea Esca, pentru că Andreea Esca în mintea, în ochii și în sufletul meu a fost un personaj, pentru că vorbim deja despre un personaj, și o personalitate, unice. Cred foarte mult și permanent am fost motivată de autenticitate. Și nu cred că există un înlocuitor pentru nimeni.

Plus că Andreea Esca este într-adevăr emblematică, nu cred că ar fi pentru cineva o strategie bună să dorească să înlocuiască pe cineva. Cred că fiecare trebuie să-și găsească propriul loc în domeniul în care lucrează. Dar sigur, a fost pentru noi toți o sursă de inspirație și este în continuare”, a mai spus Andreea Liptak.

Faptul că a renunțat la televiziune a stârnit multe curiozități. În prezent, este coach certificat internațional în nutriția de precizie, somn, recuperare și gestionarea stresului. Răzvan Spiridon și Andreea Liptak dețin o afacere care face parte dintr-un lanț multinațional și sunt milionari în euro. Cei doi sunt împreună din 2003, s-au căsătorit în 2007 și au împreună doi copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Lansare rachetă nucleară FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
image
image
monica tatoiu
adrian minune florin salam colaj click jpg
netflix pexels jpg
Victor Pițurcă Vica Blochina
cub bebeto reghecampf png
netflix jpg
banner Laurențiu Reghecampf
Alex Velea și Antonia Instragram
image
actualitate.net
image
actualitate.net