„Capra cu trei iezi”, primul horror românesc, locul 1 pe Netflix. „A fost făcut cu foarte puțini bani”... Cine spune asta

Ultima actualizare:

Cinematografia românească continuă să facă furori pe Netflix, de data aceasta „la cârmă” fiind pelicula „Capra cu trei iezi”. O adaptare complet inedită după povestea originală pe care o cunosc probabil toți românii, filmul a ajuns repede pe locul 1, fiind printre cele mai vizionate producții românești pe platforma de streaming.

În film joacă Maia Morgenstern, alături de Marius Bodochi. / foto: cinemagia.ro
În film joacă Maia Morgenstern, alături de Marius Bodochi. / foto: cinemagia.ro

Situat la granița dintre horror și thriller, filmul este o adaptare a poveștii cu același nume, scrisă de Ion Creangă. În spatele noii interpretări a poveștii, interpretare ce a fascinat publicul din România, stă regizorul Victor Canache, care a povestit la emisiunea „Oameni”, difuzată pe Canal 33, povestea incredibilă din spatele realizării producției.

„Ma gândeam de ceva ani că ar ieși un film bun din povestea lui Creangă” mărturisește Victor Canache în cadrul interviului. Ca noi toți, regizorul a fost expus pentru prima dată la poveste încă din copilărie, descriind prima dată când i-a fost spusă povestea, de către bunica sa, drept „o amintire intensă”. Fascinat de către imaginile descrise în poveste, aceasta a rămas pentru tot restul vieții alături de regizor, fascinându-l.

Trăind în Statele Unite încă de la absolvirea facultății de actorie, dorul de România era un sentiment constant în viața lui. „Nu îmi place să ma duc să stau departe de țară”, mărturisește Victor Canache. În America, spune că a lucrat „job-uri mărunte, care îți permit să pleci la audiții în clipa în care primești una.” Însă, în ciuda reușitelor din viața sa, soarta l-a chemat înapoi acasă.

Lucrând la mai multe proiecte pentru revenirea sa în România, Victor Canache mărturisește că soția sa i-a oferit curajul de a alege acest drum. Împărțit între mai multe idei, regizorul declară că soția sa „a spus ea: dacă vrei să mergem acasă, voiam să ne întoarcem în România, ne era dor de țară,  eu zic că cea mai buna ar fi Capra cu trei iezi”. În acel moment, cei doi au început munca pentru acest proiect, care astăzi fascinează publicul din România.

„Ar fi fost filmul pe care voiam să îl văd”

Maia Morgenstern interpretează rolul principal în film. / foto: cinemagia.ro
Maia Morgenstern interpretează rolul principal în film. / foto: cinemagia.ro

Odată cu alegerea unui proiect, regizorul a început pregătirea, admițând că și-ar fi dorit să vadă chiar el un asemenea film. Ar fi fost filmul pe care voiam să il vad”, spune acesta. „Povestea este parte din cultura noastră, dar nu există o producție cinematografică. În 2016 căutam să văd dacă există filmul Capra cu trei iezi. Aș vrea să îl văd și eu.” Însă, în ciuda eforturilor, a devenit clar pentru regizor că nici un astfel de film nu exista până acum, recunoscând că acest lucru „ne-a dat curajul să plecăm la drum cu proiectul.”

Început ca scurtmetraj, regizorul recunoaște că a fost o provocare imensă, din punct de vedere financiar, să producă filmul în varianta sa de lungmetraj. „În 2 ani de zile am strâns banii, alergând prin America după investitori privați. Am propus să mergem din oraș în oraș, așa am făcut în 12 orașe”, mărturisește acesta. Ba mai mult, pentru a tăia din costuri, a construit și platoul de filmare! „Platoul de filmare ni l-am construit cu mâinile noastre, de la zero. Când aveam platoul în picioare, nu ne atinsesem de bugetul filmului.”

Având-o pe Maia Morgernstern în rolul principal, regizorul își amintește cu drag de toate provocările întâlnite de-a lungul producției. „Maia mi-a fost profesoară de actorie. O cunoc de destul de mult timp, de când o știu este extrem de săritoare. Am stat jumătate de zi să compun mesajul perfect și să-l recitesc, până cand soția mea a dat „send”. La nici 5 minute distanță, actrița a acceptat cu drag să fie parte din proiect, ba chiar la final, nici măcar nu a acceptat să fie plătită. „Nu a luat nici un ban. Când am vrut să plătim, a spus investiți înapoi în film banii”, spune actorul, în cadrul emisiunii „Oameni”.

Lansat în cadrul Festvalului internațional de film Transilvania (TIFF), regizorul își amintește cu drag de recepția publicului, mărturisind că „la fiecare proiecție în parte, sala a fost plină.” Început drept un vis pentru care nu exista bugetul, filmul este astăzi cel mai popular film în România pe Netflix și apreciat de o mare parte din public.

Regizorul Victor Canache speră ca „filmul, să vorbească publicului pe limba lor. E destul de brutal mesajul. Sper ca publicul să dea de filmul pe care îl așteapta.”

Victor Canache, omul din spatele filmului „Capra cu trei iezi”

În vârstă de doar 36 de ani, regizorul Victor Canache are deja o experiență bogată în lumea filmului, plecând în Statele Unite alături de soția lui, Luana Georgiță. „Am plecat imediat dupa facultate”, mărturisește acesta. Trecând în revistă amintirile sale de-a lungul vieții, devine clar că, încă din copilărie, a fost atras de cinematografie. „Am consumat film și desen animat”, spune acesta. Primele experimente ale lui Victor Canache cu regia au fost încă din copilărie, când în timpul orelor de engleză, primise sarcina de a scrie diverse replici pentru colegii săi. „De Halloween și sărbătorile de iarnă făceam spectacole cu colegii”, își amintește cu drag regizorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net