Capra cu trei iezi, locul 1 pe Netflix. Filmul românesc a creat dezbateri aprinse: „O producție ce n-ar fi trebuit să existe”

„Capra cu trei iezi”, lansat pe 23 martie, îi are în rolurile principale pe marii actori Maia Morgenstern (60 de ani) și Marius Bodochi (63 de ani) și se află pe locul 1 în top 10 cele mai vizionate filme de pe Netflix în România. Însă ce părere au cei care l-au vizionat?

„Capra cu trei iezi”, locul 1 în top 10 cele mai vizionate filme de pe Netflix în România
„Capra cu trei iezi”, locul 1 în top 10 cele mai vizionate filme de pe Netflix în România

Pelicula regizată de Victor Canache (36 de ani), „Capra cu trei iezi” – una dintre cele mai cunoscute povești românești – prezintă publicului o nouă perspectivă care depășește personificarea și cântecele vesele pentru a oferi o imagine reală a tragediei.

Acțiunea are loc în în secolul XIX-lea în România rurală, într-un sat izolat de restul lumii. Aici, văduva și mama a trei copii, interpretată de marea actriță Maia Morgenstern, este nevoită să se confrunte cu un vechi prieten de familie care își dă în vileag natura sadică atunci când îi vede fără apărare - interpretat de Marius Bodochi.

Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă – Iedul mic, Silviu Corbu în rolul Iedul mijlociu și Răzvan Ilina - Iedul mare.

Ce părere au cei care au vizionat filmul?

Însă în rândul telespectatorilor, părerile sunt împărțite. Unii au considerat pelicula o adevărată capodeporă, pe când alții s-au declarat dezamăgiți.

„Un film foarte bun, însă nerecomandat minorilor. De mult nu am mai văzut un film românesc atât de captivant“, „Bun, foarte bun. Incredibilă atmosfera”, „Of, of... Același tipar de când mă știu în filmele românești... ca la teatru... Sper să ne facem bine și noi în industria de film. Ecranizări după orice s-ar face nu putem depăși tiparul... Prea profundă pentru mine toată «industria» filmului românesc“,

„Fără supărare, dar mi se pare o dramă foarte proastă, nu poveste. Păcat!“, „Bun filmul, văzut în cinema“, „M-a traumatizat filmul asta și ați ruinat povestea pentru mine. Mă duc să arunc cărțile cu «Capra cu trei iezi», că nu vreau să mai aud de ea..... mai faceți și voi o comedie“, au fost doar câteva din comentariile aduse pe pagina de Facebook a platformei Netflix.

„Regizorul respectă povestea lui Creangă, doar că schimbă personajele. În locul animăluțelor acum sunt oameni. Dar când un individ omoară un copil, atunci ce este? Un horror, nu? Exact asta se întâmplă în film. Motivația bărbatului-lup din film de a ucide un copil este, de fapt, o răzbunare pe mama celor trei copii. Bărbatul-lup are o dorință puternică pentru femeia respectivă. Aceasta îl refuză și de aici pornește drama. Așa s-a ajuns la un horror psihologic. Victor Canache insistă mult pe psihologia acestor personaje, pe care așa le creionează și Ion Creangă“, a declarat actorul Marius Bodochi, potrivit Adevărul.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net