Filmul momentului pe Netflix! E primul de acest gen care îi cucerește pe români

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai bune filme românești din ultima perioadă este cu siguranță Capra cu trei iezi"! Și nu, nu vorbim despre un desen animat penru copii inspirat din celebra poveste, ci despre unul dintre filmele de groază românești cel mai bine realizate de până acum pe care le îl puteți urmări și pe Netflix! Desigur și distribuția este una pe măsură cu marii actori Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale.

netflix unsplash jpeg

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi), potrivit Cinemagia.

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti (Capra cu trei iezi", de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar și cele mai controversate povești românești pentru copii. Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original, potrivit aceleași surse.

maia morgenstern jpg

Ce spune Maia Morgenstern despre film

Într-un nou interviu faimoasa actriță a mărturisit ce a simțit după ce a văzut filmul într-o sală de cinema, la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022:

E un film tulburător, intens, misterios, curajos. Cred că i-aș spune în foarte multe feluri pentru că vorbește despre o temă nu actuală azi, actuală mereu. [...] Lumea cunoaște basmul. [...] E vorba despre o femeie singură cu 3 copii, obligată să-și hrănească familia, obligată să facă față încercărilor, dificultăților vieții. O femeie aflată sub presiune în permanență, sub permanenta spaimă de a nu reuși să-și hrănească familia, spaimă pentru viața copiilor ei. Și iată că povestea și tot ce se întâmplă ne dovedește că avea dreptate, avea de ce să se teamă. […] E o poveste atât de cunoscută, dar filmul aduce o viziunea nouă, onestă, puternică și sinceră.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net