Victor Canache, despre adevărata față a Hollywood-ului: „Am învățat ce înseamnă să lupți cu tine”
Povestea spusă de bunici a ajuns un horror psihologic, pentru că experiența military campus din Hollywood l-a făcut pe Victor Canache să realizeze Filmul „Capra cu trei iezi”.
Cu un buget strâns doar pe jumătate și filmat în plină pandemie, „Capra cu trei iezi” este horrorul psihologic pe care publicul din România îl va putea vedea în cinematografe, din 28 octombrie. Regizorul Victor Canache spune că acest film a devenit posibil doar pentru că el a trecut timp de cinci ani prin antrenamentul dur de tip military campus din Hollywood.
Hollywoodul l-a antrenat pe Victor Canache
„Capra cu trei iezi” s-a născut în mintea lui Victor Canache din adolescență, după ce a descoperit că viața lui este doar filmul. Doar că la 19 ani un astfel de proiect părea imposibil de atins.
În 2013, Victor Canache și soția sa, Luana Georgiță au ajuns în USA. Și de acolo începe povestea filmului „Capra cu trei iezi” pentru realizarea căruia regizorul a avut nevoie să se construiască pe el însuși.
La două săptămâni de la sosirea în LA, Luana a devenit un fel de manager și impresar neoficial pentru Victor. I-a găsit primele audiții la care să se prezinte. În Interviurile Adevărul Live, Canache recunoaște că „Luana este piatra mea de rezistență. Ea este responsabilă pentru tot ceea ce reprezintă gândire pragmatică, iar eu fac doar ceea ce îmi spune ea”
A făcut figurație, a fost actor și cascador și a ajuns, la un moment dat, pe platoul de filmare să respire același aer cu George Clooney. „Am văzut cum se lucrează la ei și care este workflowul. M-a impresionat cum, pentru o scenă de doar șase replici au filmat două zile doar pentru a obține exact ceea ce își doreau ei. Am descoperit un stil de muncă pe care aici, în România nu-l pot anticipa, prea curând” spune Victor Canache.
În cinci ani de zile, în LA, în total a mers la peste 180 de audiții. Timp de două ori pe săptămână, chiar dacă știa că multe roluri nu i se potriveau , Victor se prezenta, de fiecare dată cu o altă poezie, cu alte texte, pentru că cel mai importan era să fie acolo, să învețe să se facă vizibil, să iasă din zona de confort.
„Acolo, în LA, am învățat ce înseamnă să încerci să te lupți cu tine, să capeți experiență. Să se tăbăcească pielea pe tine, să ai curajul să te expui. Iar toate astea m-au învățat să ies la lumină cu ideea mea. Capra cu trei iezi era pentru mine un monument de amenințare. Nu știam la ce mă angajez, dar era clar că reprezenta ceva foarte important pentru mine. Dar ca să am curajul să fac așa ceva, a trebuit să trec prin acest antrenament military campus din Hollywood.
Acolo tot ceea ce se face este sub management, care dă direcția și care ajută ca fiecare să își facă treaba bine și să funcționeze. În cinci ani am învățat această rigoare și maturitatea profesională pe care nu știu dacă o căpătam aici, în România. La cum văd eu că merg lucrurile aici, totul este mult mai permisiv.” a spus Victor Canache în Interviurile Adevărul Live.
Victor Canache, despre cum a realizat filmul „Capra cu trei iezi”
În 2019 „Capra cu trei iezi” a fost un scurtmetraj, cu Maia Morgenstern, Marius Bodochi, în rolurile principale. Dar arma secretă pe care o are Victor, Luana, soția sa a venit cu ideea de a face un lung metraj din „Capra cu trei iezi”. Erau în SUA și au pronit o campanie de strângere de fonduri.
Au plecat într-un turneu prin orașele americane unde erau comunitățile de români. Prezentau scurtmetrajul și discutau pentru a strânge fondurile pentru lungmetraj. Au fost prin Chicago, Boston, Ohio, New York, Philadelphia. Asta era în perioada noiembrie 2019-martie 2020.
„Cu bugetul pe care am reușit să-l strângem, jumătate din ceea ce aveam nevoie, am prins ultima cursă de avion spre România. În plină pandemie, când toată lumea era cu restricții, noi am reușit să adunăm echipa pentru filmare și împreună cu Maia Morgenstern, Marius Bodochi am pornit filmările la lung metrajul „Capra cu trei iezi”. spune regizorul filmului.
Au filmat în satul Malul cu Flori. Până și platoul de filmare, decorul și scenografia le-au realizat în familie, cum s-ar spune. Soția, socrul și cumnatul lui Victor , împreună cu el au demolat o cabană veche și au construit una nouă.
„Și uite așa, povestea lui Creangă care m-a înfricoșat pe mine în copilărie, care mă îngrozea când o ascultam, pentru că eu și vizualizam totul, a devenit un film despre care eu pot să spun că este și un pic horror, un pic thiller, un pic psihologic. Este un pic din fiecare, dar este clar, 100% un film pentru public. Și este un film foarte bun de Halloween„ povestește Victor Canache.
Poți să urmărești integral aici, ediția Interviurile Adevărul Live, realizată și moderată de Antoaneta Banu, cu actorul, cascadorul și regizorul de film Victor Canache pe post de invitat.