Chef Joseph Hadad, sărbători de Paşte alături de cei trei copii. Ce preparat special va face
Îndrăgitul Chef Joseph Hadad (62 de ani) se pregăteşte să petreacă sfintele Sărbători de Paşte împreună cu copiii lui. Noi l-am descusut despre cele două emisiuni „MasterChef”, de la PRO TV, şi „MasterChef – Restul e plăcere”, de la Acasă, dar şi despre preparate şi obiceiuri de Paşte, despre care puteţi citi în interviul exclusiv oferit pentru Click!.
Chef Joseph Hadad este fericit că anul acesta Paştele îl petrece în Israel şi că îi are alături pe cei trei copii ai lui, Lipaz, Dor şi Daniela, care s-a întors recent din Germania.
Click!: Cu care dintre ceilalţi doi chefi vă înţelegeţi cel mai bine?
Chef Joseph Hadad: Cu amândoi (n.r. chef Radu Dumitrescu și chef FOA), în egală măsură. Suntem firi foarte diferite, însă ne completăm, zic eu, foarte bine. Ne distrăm şi râdem împreună la filmări de fiecare dată, iar când ne enervăm, iese spectacol în platou.
Care este preparatul care vă iese cel mai bine?
Cu siguranţă, tajine-ul (rețetă culinară de inspirație marocană, care se prepară într-un vas special), deoarece este reţeta copilăriei mele. Mama obişnuia să îl pregătească pentru noi încă de când eram mici, iar prepararea lui îmi aduce aminte de cele mai frumoase şi plăcute momente.
Ce gătiţi de Paşte? Ne puteţi oferi o reţetă? Şi un secret ca să iasă preparatul foarte bun?
De Paşte voi găti o reţetă cu peşte, ceva tradiţional din Israel. Secretul meu pentru orice preparat este iubirea şi pasiunea. Acolo unde ele există, numai lucruri extraordinare pot rezulta.
Talentul de a găti s-a transmis în/din familie?
Talentul de a găti mi l-au insuflat atât bunica, cât şi mama mea. Ele obişnuiau să gătească în fiecare zi pentru mine şi fraţii mei în copilărie, iar eu de acolo am preluat foarte multe reţete pe care le puteţi savura în restaurantele mele. Mereu am încercat să aduc puţin din tradiţia familiei noastre către oaspeţii care ne trec pragul. Când vedeam dragostea şi dedicarea cu care gătesc şi satisfacţia lor când ne vedeau că ne place mâncarea, mă motivau şi mai tare să devin bucătar.
Care este locul cel mai inedit în care aţi gătit?
Locul cel mai inedit în care am gătit a fost în America, la un restaurant foarte drag mie, pentru nişte persoane speciale din viaţa mea.
Ce ne puteţi spune despre proiectul MasterChef – Restul e plăcere, de la ACASĂ? Este pe placul dvs?
Acest proiect este unul pe care îl îndrăgesc foarte mult, dat fiind faptul că am ocazia să folosesc mâncarea rămasă, în moduri spectaculoase. Pot ieşi o mulţime de reţete la care nimeni nu se aşteaptă, din resturi. Nu rataţi emisiunea, sâmbătă, de la 20:00, pe ACASĂ, veţi avea multe de învăţat!
Ce obiceiuri aveţi de Paşte?
Din cauza meseriei solicitante, dar şi a distanţei, nu apuc mereu să îi vizitez pe cei dragi aşa de des precum mi-aş dori. Aşa că, de Paşte, obişnuiesc să mă întâlnesc cu familia, îmi vizitez părinţii, copiii vin acasă, le gătesc şi petrecem momente de neuitat împreună.
Un gând pentru cititoarele noastre...
Sărbători fericite şi liniştite alături de cei dragi şi o primăvară plină de arome!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!