Cine este prezentatoarea matinalului „3 ceasuri bune" de la TVR 1? Maria Chiriţă: „Pe ecran totul pare simplu"

#Exclusiv Click!

Vă facem cunoștință cu una dintre cele mai noi prezentatoare de la TVR: Maria Chiriță. O puteți urmări atât atunci când prezintă rubrica Meteo, cât și la știrile de weekend (de la TVR 1 și TVR INFO), și la matinalul „3 ceasuri bune”. Pe toate le face cu mare pasiune şi dedicare. Ne asigură că deşi pe ecrane totul pare simplu, în spate este o muncă uriaşă.

Maria Chiriţă prezintă matinalul TVR, „3 ceasuri bune" şi rubrica Meteo / foto: arhiva personală
Maria Chiriţă prezintă matinalul TVR, „3 ceasuri bune" şi rubrica Meteo / foto: arhiva personală

Click!: Ești la început de carieră în televiziune. Când și unde ai debutat?

Maria Chiriţă: Debutul meu în televiziune a fost anul trecut, chiar în această perioadă, la TVR. Eram extrem de entuziasmată și emoționată, iar inima mea bătea ca atunci când ești în vărful unui carusel și vagonul se pregătește să o ia la vale. Primele mele apariții au fost la rubrica meteo și la emisiunea matinală a Televiziunii Române. Recunosc, au fost multe momente când mă simțeam ca un elefant într-un magazin de porțelanuri, însă am avut noroc de susținere deplină din partea colegului meu, Ionuț Gheorghe, cu care prezint matinalul și, evident, din partea unei echipe fantastice.

Ce presupune munca ta de zi de zi de la TVR?

Să nu vă lasați păcăliți de aparențe! Pe ecran totul pare simplu și natural, dar în spatele camerei este multă muncă. În fiecare zi îmi aloc timp suficient pentru a mă informa corect și pentru a urmări știrile. Munca pentru a intra în direct într-o emisiune presupune multă documentare despre subiectele abordate și invitați. Nu poți merge nepregătit în fața telespectatorilor niciodată. Totodată, textele trebuie scrise cu atenție. Nu este loc de greșeală, la fel și în ceea ce privește look-ul complet. Am nevoie de aproximativ două ore pentru aranjarea părului și pentru machiaj. Și, desigur, să nu uit de exercițiile de dicție. E bine să te asiguri mereu că rosteşti cuvintele clar şi natural.

Ce îți place cel mai mult la job-ul tău?

Dinamica e pe primul loc. Fiecare zi este diferită și acest lucru îmi aduce doza de adrenalină de care am nevoie. Sunt ca un caiet de notițe cu mii de foi, iar fiecare zi petrecută în televiziune este o pagină nouă, pe care o scriu în direct. În plus, cunosc foarte multe persoane noi prin prisma acestei meserii. Deci, să fii mereu în mișcare și să întâlnești oameni noi, iată cheia fericirii pentru mine.

Maria Chiriţă: „M-am transformat într-o persoană matinală"

Maria Chiriţă, pe coperta ghidului Click! TV
Maria Chiriţă, pe coperta ghidului Click! TV

Ce studii ai și ce legătură ai făcut între acestea și ocupația de acum?

Am absolvit Facultatea de Comunicare din cadrul Universității Sussex, Anglia. Pot spune că cele două se completează perfect. În anii de studiu am pus bazele modului meu de gândire ca jurnalist. Nu pot să neg faptul că studiile mele mi-au oferit un avantaj neprețuit: prieteni, colegi și profesori din toate colțurile lumii care mi-au ascutit simțul obiectivității.

Care consideri că este cea mai mare realizare profesională a ta de până acum?

Cosinder o realizare tot ceea ce s-a întâmplat pentru mine în ultimul an. Dar dacă totuși ar fi să aleg, aș spune că e o realizare faptul că, în sfârșit, m-am transformat într-o persoană matinală. Da, acum să mă trezesc cu noaptea în cap nu mai este o problemă pentru mine. Sunt convinsă că am devenit o campioană la concursul “lupta cu somnul”. Nu aș fi crezut asta acum câțiva ani.

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

De cele mai multe ori nu îmi fac planuri, dar mereu apar surprinze pe parcurs. Un lucru este cert: vreau să petrec mai mult timp cu prietenii și cu familia, deoarece a fost un an aglomerat. Destinația rămâne încă un mister neelucidat, dar sper să mă descurc.

Prezinți și Meteo, așa că te rog să ne spui în ce măsură ești meteo dependentă și care este anotimpul preferat?

Cu toată sinceritatea meteorologică, perioada petrecută în Anglia mi-a redus complet dependența de vreme. Totuși, primăvara este anotimpul meu preferat și iubesc diminețile de vară; când ajung eu la filmări abia se crapă de ziuă, e liniște și răcoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
teo si jador webp
chefi la cutite jpg
banner Rebeca Rizea png
image png
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net