Cu cât i-a crescut salariul lui Cătălin Scărlătescu în doar o lună? Suma nu este deloc una de neglijat

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai remarcați chefi bucătari din România. Cunoscut de către cei de acasă după ce a ajuns jurat în emisiunile de gătit, acesta s-a remarcat prin felul său perfecționist în ceea ce privește arta culinară. Și-a urmat pasiunea și nu s-a sfiit să vorbească despre începuturile sale. Câți bani câștiga la începutul carierei sale de bucătar, a recunoscut chiar el, în cadrul podcast-ului „Fain & Simplu”, moderat de Mihai Morar.

Câți bani câștiga Scărlătescu la începutul carierei sale / foto: colaj Click!
Câți bani câștiga Scărlătescu la începutul carierei sale / foto: colaj Click!

Chef Cătălin Scărlătescu a mărturisit că, pe vremea în care lucra bucătar în Germania, salariul primit echivala cu cel al unui medic. Odată ajuns în România, în prima lună lucrată într-un restaurant mediu din Capitală, salariul lui de început a fost cu mult sub cel primit în Germania.

Cătălin Scărlătescu: „Am venit în România și am început cu 300 de dolari”

În timpul podcast-ului, renumitul chef a mărturisit că a fost necesară o singură lună de zile pentru a ajunge să câștige, de la suma de 300 de dolari, un salariu de 2.800 de dolari.

„Mihai Morar: Care era salariul, în euro, de bucătar, acum 11-12 ani, într-un restaurant mediu din București, și cât e salariul de chef acum, într-un restaurant mediu din București?

Chef Cătălin Scărlătescu: Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania... eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci. Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile, aveam 2.800 de dolari.”, a fost răspunsul chefului de la Antena 1.

„Capcanele” din restaurantele românești. Ce le este servit, de fapt, clienților

Cătălin Scărlătescu nu a scos la suprafață doar experiențe care datează de la începutul carierei sale de bucătar, ci și secrete ascunse de restaurantele din România. Cum sunt păcăliți clienții, și ce se ascunde, de fapt, în mâncarea din farfurie, aflăm de la chef Scărlătescu.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură șivezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc”, a mai spus Scărlătescu, în timpul podcast-ului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net