Dana Chera revine în televiziune. La ce post și ce emisiuni va prezenta

14 ianuarie 2022

Dana Chera va reveni în televiziune, pe postul Etno TV, după ce a renunțat acum patru ani la emisiunile Antena 3. Ea va prezenta două emisiuni la postul de muzică populară transformat în canal generalist

article img
Dana Chera revine la TV

Dana Chera, cunoscută drept Dana Grecu, a povestit că a fost sonata de Marius Huc, cel care a preluat postul Etno TV, pentru a i se propune să realizeze două emisiuni.

"Când am primit propunerea, omul care m-a sunat mi-a zis - stai jos, că vreau să-ţi spun ceva. Prima mea reacţie când am auzit postul? Am tăcut, nu am zis nimic. Apoi mi-a explicat despre ce este vorba şi am înţeles", a declarat Dana Chera, pentru paginademedia.ro.

Prezentatoarea a explicat că postul nu mai este unul de muzică popuară dintr-un motiv simplu: publicul e unul generalist, care vrea informație și care este încă activ.

stanga
dreapta
article img
article img
article img
article img
article img
article img

"Oricine aude Etno pune egal cu muzica populară. Pentru cine vrea să citească doar titlul, pare o nebunie. Dar am încercat să înţeleg, iar lucrurile sunt foarte logice: publicul care simpatizează Etno TV este "alergat" de posturile de ştiri. Este un public care votează, care vrea să fie infomrat, care îngroaşă rândurile la plata taxelor.

Mai mult, este un public relaxat, nu este un public înverşunat, şi eu abia aştept să mâ întâlnesc cu el. Nu i-aş spune un public bătrân, nici publicul doar unei generaţii. Pentru că sunt şi mulţi tineri care ascultă muzică populară şi care se regăsesc în tradiţii şi în portul popular. Niciun om politic, nimeni nu poate judeca un public după muzica pe care o ascultă”, a completat Dana Chera.

Ce emisiuni va face prezenta Dana Chera

La Etno TV, Dana Chera va prezenta două emisiuni: un talk-show și o emisiune de weekend. Talk-showul va fi unul social, politic, de prime-time. Va fi difuzat între orele 20.00 şi 22.00, de două ori pe săptămână.

Despre emisiunea de weekend, prezentatoare spune că erte "un proiect de suflet": "O emisiune de weekend, care se va ocupa de wellbeing, dar adaptată, evident, publicului Etno TV. O emisiune care ne va învăţa cum să trecem peste greutăţile vieţii, dar să rămânem zdraveni la cap şi sufleteşte. O emisiune despre tainele minţii, dar despre suflet 100%".

Dana Chera a plecat de la Antena 3 în 2018

Dana Chera, cunoscută publicului drept Dana Grecu, a realizat emisiuni la Antena 3 până în urmă cu patru ani. Vedeta TV a devenit mamă pentru a treia oară în 2018, la scurt timp după ce s-a recăsătorit cu un medic stomatolog din Pitești.

Jurnalista declara la acea vreme că își dorește să ia o pauză din televiziune și să se axeze pe creșterea copiilor săi. Dana Chera mai are doi copii, din căsnicia cu Bogdan Grecu.

A revenit la TV în vara lui 2020, pe un post de nișă, Medika TV, unde a realizat emisiuni timp de aproape un an.

Postul Etno TV devenit unul generalist

Postul Etno TV a anunţat că se transformă dintr-un post de muzică populară într-un canal generalist. Marius Huc,care a mai lucrat la Antena 3, Prima TV, Realitatea, a venit ca director de programe şi are în proiect un tronson de seară cu specific informativ.

"Nu vin neapărat la un post de muzică populară. Patronatul a observat un lucru foarte interesant: faptul că publicul Etno TV de până acum este identic cu publicul staţiilor de ştiri, ca profil. Acest public migrează, în special spre seară, către staţiile de ştiri. Ideea a fost: de ce să lăsăm publicul să plece, când îl putem păstra aici, pe Etno", a declarat, tot pentru paginademedia.ro, Marius Huc