De câte ori pe săptămână trebuie să avem relații intime cu partenerul pentru a ne menține creierul sănătos. Ce spune medicul Vlad Ciurea: „Face parte din viața noastră”
Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, renumitul prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit și despre rolul pe care relațiile intime dintr-un cuplu îl au în menținerea sănătății creierului nostru.
În timp ce se afla la podcast-ul lui Cătălin Măruță, doctorul Vlad Ciurea a fost întrebat dacă și sexul poate fi benefic pentru sănătatea creierului nostru.
„Mulți spuneau că creierul se menține sănătos și printr-o viață sexuală activă. E tot sport, nu?”, a întrebat Cătălin Măruță, iar expertul a spus că acest lucru este adevărat.
„Nu vă pot contrazice. Face parte din viața noastră. Totul face parte… și cum ne alimentăm, cum bem, cu tot. Este și acest instinct pe care îl avem și această parte este bine să o avem. Deci, în orice caz, nu protestez… sunt de acord”, a spus renumitul neurochirurg.
Potrivit medicilor, în funcție de vârstă, o viață sexuală poate fi clasificată drept activă, medicoră, sau normală.
Sfaturile importante oferite de Vlad Ciurea
De-a lungul timpului, doctorul Vlad Ciurea ne-a oferit nenumărate sfaturi prețioase pentru a ne proteja sănătatea creierului și pentru a ne prelungi speranța de viață. Iar potrivit acestuia, chiar și ora la care ne culcăm este extrem de importantă pentru creierul nostru.
„Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.
Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a mai precizat doctorul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.
Stresul are nenumărate efecte negative pentru organism
De asemenea, Vlad Ciurea a vorbit și despre efectele negative ale stresului, pe care, ne spune expertul, trebuie să îl eliminăm pe cât mai mult posibil.
„Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe.
Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, mai explică acesta.