Documentarul de pe Netflix despre cea mai bună perioadă a fotbalului românesc. Se află deja pe locul 2 în topul celor mai vizionate filme

Pe 29 mai, a apărut pe platforma de streaming Netflix documentarul despre cea mai bună perioadă a fotbalului românesc, „Hai, România!”, care spune povestea „Generației de Aur”. La doar câteva zile de la lansare, producția ocupă deja locul 2 în topul celor mai vizionate filme.

„Hai, România!”, documentarul cu Generația de Aur, poate fi vizionat pe Netflix / foto: Pixabay
„Hai, România!”, documentarul cu Generația de Aur, poate fi vizionat pe Netflix / foto: Pixabay

„Documentar despre Mondialul din 1994, dar și perioada de dinainte și după acesta. Succesele fără precedent ale echipei naționale din epoca de aur a fotbalului românesc”, este descrierea documentarului „Hai, România!” pe platforma de streaming Netflix.

Astfel, filmul prezintă povestea anilor 1980-2000 din fotbalul românesc, o perioadă în care Echipa Naţională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA şi a reuşit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) şi două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 şi 2000). Regizat de Claudiu Mitcu și având un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun, „Hai, România” aduce în prim-plan nume celebre din fotbalul românesc, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru această producție.

„Hai, România!” poate fi văzut pe Netflix

Producţia cinematografică îi include pe Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuş, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău şi Constantin Gâlcă, alături de portarii Echipei Naţionale, Florin Prunea şi Bogdan Stelea. Nu lipsesc din povestea Generaţiei de Aur nici antrenorii Anghel Iordănescu, Dumitru Dumitriu și Emeric Ienei.

Documentarul evidențiază momentele cheie trăite de Generația de Aur, precum și provocările și sacrificiile pe care le-au făcut pentru a aduce glorie țării. Pe lângă aspectele tehnice și sportive, filmul explorează și latura umană a jucătorilor și antrenorilor, arătând modul în care fotbalul le-a influențat viața și cum au devenit un model pentru generațiile viitoare. Prin interviuri și imagini de arhivă, telespectatorii pot retrăi momentele de neuitat care au marcat istoria fotbalului românesc. „Hai, România!” poate fi urmărit pe platforma de streaming Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Bacalaureat 1068x601 webp
image
image
image
image
image
image
cub mihai mitoseru png
WhatsApp Image 2024 07 01 at 16 06 32 jpeg
Banner Dan Puric
image png
nicu paleru jpeg
index (28) jpg
Stefan Floroaica varianta jpg
netflix pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net