E oficial! După ce a fost „țepuit” de România, sezonul 2 din Wednesday se va filma în altă țară

Filmările la sezonul 2 din Wednesday iau startul, începând cu luna aprilie 2024, în Irlanda. Vestea vine ca o surpriză pentru fanii de la noi din țară, care se așteptau ca celebra producție să fie filmată, tot în România, așa cum s-a întâmplat și cu primul sezon.

Noul sezon  Wednesday se va filma în Irlanda / foto: arhiva
Noul sezon Wednesday se va filma în Irlanda / foto: arhiva

Producătorii serialului „Wednesday” au decis să plece pentru că, după primul sezon, susține ministrului Culturii, Raluca Turcan, „statul român a tras țeapă unor investitori în industria cinematografică.

Statul le-a spus „ne pare rău”

Înainte de filmarea următorului sezon, producătorii „Wednesday” au plecat „pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat și după care statul le-a spus «ne pare rău»”, spune oficialul liberal. „Aproape că ajunsesem de râsul industriei cimatografice internaționale că suntem țara care are lege, alocă și bani pe hârtie, semnează contracte și după aceea retrage preșul. Și anul acesta vom face primele plăți care vin din hotărâri definitive ale instanței care certifică faptul că statul român a tras țeapă unor invetitori în industria cinematografică”, a spus Turcan, la digi24. 

Primul sezon de opt episoade, care a debutat iniţial în noiembrie 2022 pe Netflix, a fost filmat în România în perioada septembrie 2021 - martie 2022.

Wednesday a doborât mai multe recorduri încă din de la primul episod, inclusiv cele mai multe ore vizionate pentru un serial în limba engleză în prima săptămână, cu peste 341 de milioane de ore, serialul de comedie horror a fost reînnoit pentru sezonul 2 în ianuarie.

 Wednesday a avut un succes colosal în România

În serial, personajul principal Wednesday din Familia Addams, jucat de Jenna Ortega, se înscrie la Academia Nevermore. Conform descrierii oficiale a primului sezon, Wednesday „încearcă să îşi stăpânească abilitatea psihică, să zădărnicească o serie de crime monstruoase care au terorizat oraşul şi să rezolve misterul supranatural care i-a implicat pe părinţii ei în urmă cu 25 de ani - totul în timp ce navighează prin noile şi foarte încurcatele ei relaţii de la Nevermore”.

Din distribuție mai fac parte Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome şi Christina Ricci. Catherine Zeta-Jones a apărut şi ea în rolul Morticia Addams, alături de Luis Guzmán în rolul lui Gomez şi Isaac Ordonez în rolul lui Pugsley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net