România a devenit o atracție turistică, după serialul Wednesday. The Guardian laudă țara noastră

Celebritatea serialului Netflix, „Wednesday”, care a fost filmat în România, a făcut din țara noastră o atracție turistică în ultima perioadă de timp atât pentru turiști, cât și pentru jurnaliștii străini.

O parte din celebrul serial este filmat în România / foto: Netflix
O parte din celebrul serial este filmat în România / foto: Netflix

The Guardian a publicat, recent, un reportaj amplu realizat în locurile pitorești din România unde s-a filmat „Wednesday”.

„Pe vremuri, turismul în România era legat de Dracula, însă serialul de pe Netflix atrage acum numeroși vizitatori tineri dornici să vadă locurile unde tânăra cu aspect gotic a dezlegata mistere și crime”, scrie jurnalistul Jamie Fullerton, care a mers în vizită la Studiourile Buftea, acolo unde s-a filmat o mare parte din serialul „Wednesday”. În serial joacă mai mulți actori români, în frunte cu Victor Dorobanțu și George Burcea.

Începând de anul trecut, atunci când serialul regizat de Tim Burton a fost lansat, turismul din România a crescut spectaculos. Site-ul Expedia a raportat a creștere cu 55% a căutărilor de cazări în București după lansarea serialului „Wednesday”.

„De când locațiile unde s-a filmat serialul au apărut online, fanii vin în număr mare să vadă clădirile folosite de-a lungul diferitelor episoade. Romanul „Dracula” scris de Bram Stoker a fost inspirat de România, iar castelele legate de vampirul din Transilvania au dominat turismul timp de decenii. Acum Wednesday, un personaj de ficțiune, atrage numeroși fani”, precizează Jamie Fullerton.

Mai mult, Jamie Fullerton, cel care a realizat reportajul, a vorbit și cu Gabriel Gheorghiu, unul dintre cei care fac tururile ghidate la Studiourile Buftea. „Chiar și în România, mulți oameni nu știu că există Studiourile Buftea. Iar serialul „Wednesday” și interesul vizitatorilor arată lumii că România nu e doar o țară săracă ce a fost condusă de comuniști mult timp. Tot ce vedeți la Buftea a fost construit de români, iar asta mă fac mândru”, le-a spus Gabriel Gheorghiu jurnaliștilor.

Castelul Cantacuzino, vizitat de mulți turiști

De la lansare, în mod miraculos, numărul vizitatorilor la Castelul Cantacuzino s-a dublat după lansarea serialului

Jamie Fullerton a vizitat și Palatul Monteoru, construit în 1874, un alt loc unde s-au filmat scene din serialul „Wednesday”. El a mers, totodată, la Castelul Cantacuzino de la Bușteni, unde numărul vizitatorilor s-a dublat după ce serialul a fost lansat pe platforma Netflix.

Ziaristul de la „The Guardian” spune că cel mai mult s-a simțit în lumea lui Wednesday la Grădina Botanică din București, la sera unde s-au filmat orele de horticultură. Inginerul horticultor Maria Raicu i-a spus jurnalistului că sera este închisă pentru vizitatori din cauza acoperișului considerat instabil, acoperiș realizat la finalul secolului al XIX-lea.

„A fost confirmat faptul că va fi un al doilea sezon al serialului „Wednesday”, însă sunt zvonuri conform cărora al doilea sezon ar putea fi filmat în altă țară, deoarece mai multe companii din România au cerut prețuri uriașe echipei de filmare pentru tot felul de lucruri, cum ar fi închiriatul unei camere de filmare”, conchide Jamie Fullerton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
maria dragomiroiu sot jpg
FotoJet (31) jpg
Televiziune NBC news
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net