Imagini de colecție din 1977, de pe vremea URSS! Cum trăiau oamenii

O galerie foto inedită face lumină asupra modului în care trăiau oamenii pe vremea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. URSS a fost un stat întins pe mare parte din Nordul Eurasiei. Uniunea Sovietică a existat din 1922 și până, în cele din urmă, la căderea ei în 1991. Vă prezentăm câteva imagini cu viața din URSS acum 44 de ani, în 1977.

O arhivă de imagini inedită ne arată cum trăiau oamenii în URSS
O arhivă de imagini inedită ne arată cum trăiau oamenii în URSS

Formarea URSS a fost punctul culminant al Revoluției Ruse din 1917, care l-a îndepărtat pe țarul Nicolae al II-lea

Imagini de arhivă din URSS, care datează din anul 1977

Mai multe fotografii de colecție publicate de English Russia ne arată o altfel de Uniune Sovietică, față de cea pe care o știm din cărțile de istorie, cu viața de zi cu zi și cu oamenii ei de rând.

Imaginile de arhivă datează din 1977, conform sursei menționate mai sus. Iată o serie de imagini inedite din URSS:

URSS a fost consitutită din mai multe republici sovietice socialiste, numărul acestora variând de-a lungul anilor. La destrămarea sa, Uniunea Sovietică avea 15 republici componente: Rusia, Ucraina, Georgia, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Turkmenistan, Tajikistan, Latvia, Lituania și Estonia. Cea mai mare din aceste republici era Rusia.  După ce au devenit independente, unele dintre acestea au rămas organizate în Comunitatea Statelor Independente (CSI) . Bazată pe un sistem de proprietate de stat, economia Uniunii Sovietice era controlată prin Gosplan (Comisia de Planificare a Statului) și Gosbank (Banca de Stat).

În URSS, toate nivelurile de guvernare erau controlate de Partidul Comunist, iar biroul politic al partidului, cu secretarul său general din ce în ce mai puternic, conducea efectiv țara. Industria sovietică era deținută și administrată de stat, iar terenurile agricole erau împărțite în ferme colective de stat.

De la dizolvarea Uniunii Republicilor Sovietice, aproape toate statele membre au renunțat la economia centralizată planificată și la proprietatea de stat.  

În 1991, Uniunea Sovietică a fost dizolvată în urma prăbușirii guvernului său comunist.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
oana zavoranu si sotul
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Teodor Ghiță jpeg
Alexandra Porkolab jpeg
antonia sexy jpg
dragos bucur i a dezvaluit lui mihai bobonete ce nu suporta la el jpg
iordache si bulimar jpg