Iman Abushov, despre experiența de la „Chefi fără limite": « A fost real tot ce s-a întâmplat »

#Chefi fără limite
Ultima actualizare:

Chefi fără limite, show-ul culinar ce a ținut cu sufletul la gură pasionații de bucătărie și nu numai, a fost prezent în casele românilor, săptămânal, până când a ajuns la final.

Iman Abushov a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu
Iman Abushov a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu

Finala ce a avut loc la Atena, în leagănul culturii europene, i-a făcut pe concurenții ajunși acolo să treacă probe dificile,  într-un oraș cosmopolit ce a adunat toate esențele Greciei și le-a îmbinat cu trendurile moderne.

Click! a dorit să afle cum a fost experiența din templul gastronomiei, chiar de la unul dintre finaliști, simpaticul Iman Abushov, ce a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu și Iman
Florin Dumitrescu și Iman

Presiunea a fost extrem de mare, pentru că toți concurenții ajunși în Atena aveau un singur scop, acela de a ieși învingător din show-ul culinar.

Iman Abushov, despre experiența trăită în Grecia

Reporterii Click! au dorti să afle cum a fost pentru Iman Abushov această experiență, de unde are pasiunea pentru gătit, cum a fost trecerea de la sport la bucătărie, dar și alte subiecte savuroase. Iată ce ne-a răspuns Iman Abushov! 

Ce ar trebui să știe publicul despre Iman? Ce este important de știut și poate nu s-a aflat, despre tine, în emisiune?

Sunt o persoană destul de calmă, îmi place să iau totul cu calm și să găsesc soluții la orice. Însă mai bine ar fi să nu ma enervați (râde).

De unde ai pasiunea pentru bucătărie?

Pasiune pentru bucătărie o am de mult. Aș putea spune chiar că din copilărie, pentru că atunci când mama pleca la muncă, eu rămâneam acasă singur și îmi plăcea să mai încerc tot feluri de preparate. După ce am venit în România aș putea spune că am dezvoltat o pasiunea pentru bucătărie, pentru că eram student, probabil stiti cum e sa fii la facultate (râde), încerci tot felul de chestii, vezi ce e bun, ce nu e, încerci să mai gătești până când îți dai seama că ceea ce ai gătit chiar are gust. Îmi plăcea din ce în ce mai mult, mai ales să gătesc pentru prieteni când veneau la mine. Oriunde m-aș duce să mă odihnesc (munte/mare) caut solutii să gătesc, pentru că îmi place, mai ales în aer liber.

Citește și Marea finală Chefi fără limite! Daniel Jumuga a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro

Cum a fost trecerea de la sport la bucătărie?

La mine a fost o trecere cam ciudată. Am trecut din sport la diplomatie, am lucrat o perioadă destul de lungă la Ambasada Republicii Azerbaidjan, iar după ce mi s-a terminat mandatul, am decis să rămân în România și am lucrat mai mult pe vânzări. Având în vedere că sunt venit aici de 12 ani și am petrecut cei mai frumoși ani din adolescentă în România, iubesc țara, este a doua mea casă, este o tară sfântă din punctul meu de vedere, dar din păcate unii chiar nu știu sa o prețuiască, a declarat Iman Abushov. 

Cum te-ai hotărât să participi la ‘’Chefi fără limite’’?

Trecusem printr-o perioadă grea din viața mea, stăteam pe canapea și mă uitam la televizor. Am vazut o reclamă la emisiune și în secunda 2 m-am înscris. Îmi doream să particip la un cooking show, mai ales la „Chefi fără limite'', pentru că la emisiune nu era vorba numai de gătit, era o aventură culinară cum zic eu, călătoresti, gătesti și treci probe. Nu a fost așa ușor totul cum pare, noi chiar am dormit pe bărci. Am mai auzit că se zvonește că nu este adevarat, însă totul a fost real, mărturisește Iman Abushov. 

De ce tocmai acest format de emisiune, ce te-a atras la el? De ce nu ‘’Chefi la cuțite’’?

Ma atrage și „Chefi la cutite'' și sper că mai urmează multe sezoane în viitor.

Cum a fost experiența în emisiune?

Experienta a fost una foarte frumoasă, aș putea spune că cea mai frumoasă experientă din viata mea. Nu am câștigat cei 30.000 de euro, dar am câștigat oameni minunati care valorează mai multe de 30.000 de euro, adică nici măcar nu ai cum să compari. Sunt foarte multumit, fericit și împlinit că am facut parte din emisiunea „Chefi fara limite’’ și mă bucur pentru asta, dezvăluie Iman Abushov. 

Cum te-ai simțit în finală?

În finală am simțit tensiunea. S-a simțit greutatea probelor și condițiile meteo mai putin plăcute. Era un vânt care efectiv arunca totul de pe masa de lucru. Zburau foi de plăcinte, iar vântul era atat de tare încât se stingea și focul de multe ori.

Ai crezut că o sa ajungi atât de departe? Te-ai văzut câștigător? Cum ai reacționat?

M-am bucurat că am ajuns atât de departe, probabil dacă nu m-aș fi văzut câștigător, nu aș fi ajuns acolo. Noi avem o vorba „Sărac este soldatul care nu viseaza să devină general” dacă vrei să câștigi trebuie să te gândești că deja ești câstigător.

Cum te-ai înțeles cu colegii? Cu cine ai păstrat legătura după încheierea emisiunii?

Ne-am înțeles bine cu toții, cel mai mult timp am petrecut cu Arkanian, am stat cot in cot până când a părăsit competiția, mi-a părut rău când a plecat.

Am păstrat legătura cu multi dintre ei, cu Laura mă văd zilnic, am devenit ca fratii, lucrăm împreună, colaborăm. Avem câteva proiecte de facut. Pe scurt, colaborez cu Laura si Becky.

Echipa albastră a lui Florin Dumitrescu
Echipa albastră a lui Florin Dumitrescu

Cum de v-ați hotărât să colaborați?

A fost spontan, dacă tot am fost cu totii acolo, ne-am cunoscut, am avut zile bune și zile rele, am fost alături unii de altii, dacă tot am trecut prin toată aventura împreună, de ce să nu profităm de ocazie și să nu colaboram.

Care a fost cel mai amuzant moment din emisiune?

Au fost multe faze amuzante, dar cel mai interesant a fost în Serres, când nu am avut voie să comunicam între noi, plus că am primit un bonus, pe doamna Stela (râde), chef local. A fost chiar amuzantă faza, că ea vorbea în greacă, nu știa engleză, acum cred că vă imaginați cum s-a legat conversația cu ea.

Care a fost cel mai dificil moment din emisiune?

 Aș putea spune că cea mai dificilă probă a fost în Naxos, la carat cartofi cu Chef Florin, întelegeam dificultatea probelor, pentru că eram în semifinală, adică aproape de finala, iar greutatea probelor ajungea la un alt nivel.

O întâmplare de care să-ți aduci aminte?

Sunt multe întâmplări, dar cel mai mult îmi aduc aminte cum am cazut în Naxos. Am alunecat în bucătărie și am căzut, dar am căzut frumos, m-am si ridicat frumos.

Iman Abushov ar putea colabora cu chefiii în viitorul apropiat 

Cum te-ai înțeles cu chefii? Cu Florin Dumitrescu cum a fost colaborarea? Mai păstrați legătura? Aveti planuri de alte colaborări?

M-am înțeles foarte bine cu chefii, dar mai ales cu Chef Florin. A fost o plăcere să lucrez cu Chef Florin, pentru că te punea să faci tot feluri de chestii, să faci ceea ce nu ai facut în viata ta în domeniul gastronomiei, am învătat foarte multe chestii de la el. Mai păstrăm legătura, dar momentan nu am vorbit despre planuri de colaborare, dar cine știe, poate in viitor.

Oamenii te recunosc pe stradă? Cum este acest sentiment?

Sincer să zic chiar mă recunosc, unii fac poze, altii mă întreabă cum a fost toata experienta. Sentimentul este destul de plăcut.

Dacă ai putea ai repeta experiența? Ai schimba ceva la ceea ce ai făcut până acum?

Dacă aș putea să repet experienta cu sigurantă aș repeta-o de mii de ori, și nu as schimba absolut nimic, pentru că mi-a placut totul exact așa cum a fost.

Chefi fără limite a fost filmat în Grecia și a spus povestea gastronomică a unora dintre cele mai frumoase insule. Emisiunea ce a ținut captivi lângă televizioare pasionații de bucătărie, a fost prezentată de Irina Fodor, iar cei trei chefi ce s-au luptat pentru a câștiga, au fost Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Citește și Marea finală Chefi fără limite! Daniel Jumuga a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
image
actualitate.net
image
actualitate.net