„Insula Iubirii”, reclamată la CNA pentru folosirea fără acord a piesei „Cine iubește și lasă”. Trupa URMA: „Nu ne dorim nicio asociere cu această emisiune”

Situație fără precedent pentru Antena 1, după ce trupa Urma a reclamat la CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) faptul că emisiunea „Insula Iubirii” a folosit piesa „Cine iubește și lasă” fără a avea un acord în acest sens. 

Insula Iubirii / foto: Antena 1
Insula Iubirii / foto: Antena 1

Fondatorul trupei Urma, dar și reprezentanții Antena 1 au oferit primele informații în acest sens, pe care le regăsiți în cadrul articolului. 

„Piesa a mai fost folosită și în cadrul altor episoade”

Reprezentantul trupei a reclamat „Insula Iubirii” pentru faptul că a folosit piesa „Cine iubește și lasă” fără acord, într-o secvență care a durat 15 secunde. Acesta a trimis o sesizare prin care a specificat că nu-și dorește o astfel de asociere cu emisiunea de la Antena 1. 

„Nu am fost contactaţi şi nu ne-am oferit niciodată acordul pentru folosirea muzicii URMA în cadrul acestei emisiuni şi nu suntem interesaţi, dimpotrivă, de nici o formă de asociere cu această emisiune şi cele de gen, acum şi pururea şi în vecii vecilor, amin.

De asemenea, mi s-a adus la cunoştinţă că piesa a mai fost folosită şi în cadrul altor episoade, aspect pe care nu l-am verificat personal, deoarece orice formă de vizualizare a acestei emisiuni tv îmi provoacă o durere acută mentală, pe alocuri chiar şi stări de greaţă”, a transmis fondatorul trupei URMA, conform Pagina de Media.

„Menţionez că piesa URMA – Cine Iubeşte Şi Lasă, inclusă pe albumul Lost End Found, nu e o reinterpretare, cover, prelucrare, fiind o compoziţie originală, cu linie melodică şi cuvinte proprii, înregistrată la UCMR ADA şi teoretic protejată de legislaţia în vigoare a drepturilor de autor. Singurul element comun şi asemănare cu piesa Mariei Tănase e folosirea cuvintelor „Cine iubeşte şi lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă', provenite dintr-un blestem de dragoste popular, cu autor anonim, auzit de Maria în casa etnomuzicologului Harry Brauner”, a mai specificat ei.

Reacția Antena Group 

Cu toate că cel de-al optulea sezon „Insula Iubirii” a înregistrat o audiență record, controversele au apărut din primele ediții. Ultima a pus capac, și anume faptul că a fost sesizată la CNA de către trupa Urma. 

Reprezentantul legal Antena Group, Norina Ionescu, a oferit o primă reacție în acest sens. A specificat faptul că melodia cu pricina a fost folosită într-o secvență scurtă, de doar 15 secunde. 

„Da, ne pare rău că asocierea pe care o văd ei este una nefericită. Avem şi multe alte exemple în care diverşi artişti şi-au dorit să promoveze muzica prin intermediul acestei platforme care este Insula Iubirii. Secvenţa are 15 secunde. Acea temă, „Cine iubeşte şi lasă' este o interpretare plătită de Antenă”, a spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Dan Negru
cornel insula iubirii colaj instagram jpg
alin oprea medana larisa uta jpg
radu stoicescu colaj instagram jpg
Blind1 (907 of 1787) jpg
Blind2 (1056 of 1979) jpg
netflix 4011345 1280 jpg
teo trandafir colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net