Iulian Nunucă, câștigătorul Vocea României: „Mă rog lui Dumnezeu să rămân acelaşi om simplu”

Ultima actualizare:

Iulian Nunucă (18 ani), din echipa lui Tudor Chirilă, a câştigat sezonul cu numărul 10 al competiţiei „Vocea României” de la PRO TV şi a învins-o în finală pe cealaltă mare favorită, Andra Botez, care a fost chiar profesoara sa de canto. Cum a trăit tânărul această finală şi ce va face cu premiul de 100.000 de euro a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Adevărul.

Tânărul artist a spus  că vrea să doneze  o parte din cei  100.000 € câștigați
Tânărul artist a spus că vrea să doneze o parte din cei 100.000 € câștigați

Te aşteptai să câştigi „Vocea României“? Care crezi că au fost atuurile tale?

Iulian Nunucă: M-am visat de multe ori câştigând la „Vocea României”, dar nu credeam că o să fie adevărat. Cred că atuurile au fost autenticitatea, felul meu de a fi şi, poate, emoţia pe care o transmit atunci când cânt.

Ce crezi că a contat cel mai mult pentru publicul care te-a votat?

Felul în care m-am exprimat prin muzică.

Ce înseamnă pentru tine această victorie?

Înseamnă un vis împlinit la care speram de mic copil şi nu credeam vreodată că se va îndeplini. Înseamnă un pas important în viaţa mea, un început de carieră şi validarea mea că am puterea să merg mai departe, prin talentul meu.

De ce finalist ţi-a fost cel mai teamă şi care a fost cel mai greu moment din finală?

Nu m-am gândit niciodată că o să ajung până în finală şi tocmai de aceea nu mi-a fost frică de nimeni, dar am crezut că Andra (Andra Botez, n.r.) va fi câştigătoarea pentru că este una dintre vocile mele preferate.

Iulian Nunucă a fost șocat la aflarea  veștii că a câștigat trofeul „Vocea  României”
Iulian Nunucă a fost șocat la aflarea veștii că a câștigat trofeul „Vocea României”

«Banii nu înseamnă mare lucru pentru mine»

Cât îi datorezi antrenorului tău, Tudor Chirilă?

Îi sunt foarte recunoscător pentru că, dacă n-ar fi fost el, n-aş fi câştigat. Mi-a dat şansa să-mi îndeplinesc visul.

Ce ai făcut imediat după ce s-a oprit transmisiunea live? Cum ai sărbătorit?

Am rămas într-o stare de şoc şi nu mai aveam reacţie. Am stat să-mi adun gândurile, să înţeleg ce mi se întâmplă şi nu-mi venea să cred că ating trofeul, că e real.

Ce vei face cu banii?

Îmi doresc ca o parte din bani să-i donez copiilor care au nevoie şi să investesc în cariera mea.

Crezi că te poţi dezvolta în industria muzicală actuală?

Da, cu toate că nu sunt foarte comercial, dar încerc să readuc muzica bună într-un stil mai nou. Şi când spun muzică bună mă refer la cele mai mari voci ale lumii.

Există oameni pe care banii şi faima îi schimbă. Şi nu întotdeauna în bine. Cum crezi că vei putea rămâne cu picioarele pe pământ, acum că ai câştigat, iar oamenii te vor recunoaşte pe stradă?

Chiar şi atunci când am câştigat, nu m-am gândit la bani, ci la titlul „Vocea României” şi ce înseamnă asta pentru mine. De multe ori mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să trec peste toate cu putere şi să rămân acelaşi om simplu, pentru că banii nu înseamnă mare lucru pentru mine şi omenia e mai de preţ ca bogăţia. Doar prin bunătate şi iubire putem schimba lumea.

«N-am mâncat nimic, doar ca să ajung aici»

image

Iulian Nunucă este originar din satul Moțca, de lângă Pașcani (Iași), și provine dintr-o familie de rromi lăutari, lucru de care tânărul este foarte mândru. „Sunt țigan și nu fug de asta. De mic copil așa de tare mi-am dorit să fiu pe scena asta. Îmi imaginam cum se întorc toate scaunele... E visul meu”, a spus tânărul la audițiile pe nevăzute.

Tatăl și bunicul lui au fost lăutari, dar Iulian a ales să meargă pe alt drum. „N-am mâncat nimic, doar ca să strâng bani și să ajung aici. Nu mă văd făcând altceva, dacă fac altceva pot să nu mai exist. Poate au fost Crăciunuri când nu am avut ce pune pe masă, dar m-am bucurat de tot ce mi-a dat Dumnezeu, iar Dumnezeu apoi mi-a dat și mai mult. Când eram mic, cântam piese Celine Dion. Tata nu înțelegea, voia să mă îndrept spre muzica lăutărească. Îl rugam să-mi dea bani pentru orele de canto, iar el chiar nu înțelegea că aceste ore mă ajută. N-am mâncat nimic, doar ca să strâng bani și să ajung aici. Nu mă văd făcând altceva, dacă fac altceva pot să nu mai exist”, mărturisea Iulian Nunucă.

Eu m-am regăsit în muzca pop, în muzica clasică, dar n-aș putea să spun că sunt diferit, până la urmă sunt țigan și nu fug de asta. Eu mă mândresc cu toată inima că sunt țigan, pentru că noi avem tradiții frumoase, avem o familie frumoasă. Sunt diferit prin faptul că am ales să fac altceva decât ceea ce ei și-au propus”, a mai spus el. „La început nu am fost de acord și voiam să-l ajut cu ceva, dar nu mă pricepeam la muzica pe care o cânta el. Acum, în schimb, sunt foarte bucuros de ceea ce cântă el. Dacă n-ar fi copilul meu și l-aș fi auzit undeva, aș ținti foarte sus cu el“, a declarat tatăl lui la audiții.

Tudor Chirilă: «E un copil care nu a avut multe de la viaţă»

Tudor Chirilă & Iulian Nunucă Foto Pro TV jpg

Extrem de emoționat, imediat după primirea trofeului „Vocea României”, Iulian Nunucă a declarat: „Nu am cuvinte, mă simt ca într-un vis, mă bucur enorm, în sufletul meu e o explozie. Țin trofeul în mână și sunt copleșit de emoții. Așa a vrut Dumnezeu, mereu am fost cu gândul la El, iar El ne răsplătește de fiecare dată pentru toată munca și pentru tot ce suntem. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au votat, datorită lor țin acest trofeu în mână acum și parcă nu-mi vine să cred. Și, în mod special, îi mulțumesc lui Tudor pentru tot”. Antrenorul său, Tudor Chirilă este și el foarte bucuros datorită acestei reușite. „Iulian e un copil pentru care mi-am dorit foarte mult acest cadou de Crăciun, pe care i l-a făcut publicul. Am avut o echipă extraordinară și cred că victoria lui Iulian e și victoria tuturor celorlalți concurenți din echipa mea. Cred cu tărie că toate momentele construiesc momentul din finală. Povestea lui Iulian este a unui copil care nu a avut foarte multe de la viață, a fost destul de mult timp singur în concurs. Cred că în finală a fost prima dată când l-a susținut cineva din platou, mama lui a fost alături de el. Mi se pare că este o poveste care poate inspira și alți copii, iar bunătatea acestui băiat și calitățile lui umane au ieșit la iveală în fiecare etapă a show-ului”, a spus Tudor Chirilă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net