Nelu Curcă, avertisment pentru Cătălin Măruță: „Este păcatul cel mai greu. Te paște asta la PRO TV!”

Ultima actualizare:

Mihai Coadă, cel care l-a interpretat pe Nelu Curcă în sitcomul „La Bloc”, a fost invitat în cel mai nou episod al podcastului lui Cătălin Măruță. Preotul, care a fost cânva actor, i-a spus prezentatorului că este „păcătos”.

Mihai Coadă și-a deschis sufletul în fața lui Cătălin Măruță / sursa foto: captură Youtube
Mihai Coadă și-a deschis sufletul în fața lui Cătălin Măruță / sursa foto: captură Youtube

Concret, părintele Mihai Coadă i-a atras atenția lui Măruță cu privire la un păcat pe care multe persoane publice le fac fără să își dea seama.

Nelu Cortea, sfaturi de viață pentru Măruță

Retras la mănăstire de ani buni, interpretul lui Nelu Curcă i-a oferit câteva învățături de viață.

„Mândria e păcatul cu care e cel mai greu de luptat. Vezi că te paște treaba asta la PRO TV. Ești vedetă. Dar vezi să nu ți-o amețească Diavolul chestia asta că ai trecut peste mândrie.

Vrând, nevrând, făcând treaba asta… Îți mai trimite Dumnezeu și timp de smerenie, sunt convins de treaba asta. Îți face bine că te spovedești”, este sfatul duhovnicesc pe care Cătălin Măruță l-a primit de la Mihai Coadă, în podcastul postat pe YouTube.

Totuși, Cătălin Măruță a avut imediat replică: „Cred că am trecut peste lucrul ăsta”, i-a răspuns prezentatorul de la ProTV lui Mihai Coadă.

De ce a ales să se călugărească

Tot în cadrul podcastului lui Măruță, Mihai Coadă a dezvăluit și motivul care l-a determinat să aleagă calea lui Dumnezeu.

„Sunt un mirean păcătos care vine la mănăstire și vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Nu e rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume.”

Fostul actor mărturisește că și-a înșelat soția, adulterul fiind unul dintre cele mai mari păcate, în opinia sa.

Își recunoaște greșeala și dezvăluie că doar prin spovedanie a reușit să-și vindece sufletul.

„Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac.

Voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, Cătăline. Nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog.

Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje. Aici e problema. Uneori, mulți actori confundă. Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă.

Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la PRO TV, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. Dacă te adoarme conştiinţa, eşti un mort viu.

Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a mărturisit Mihai Coadă în podcastul Acasă la Măruţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net