Noi detalii despre dezastrul submersibilului Titan. Sunetele bizare din timpul căutărilor, scoase la iveală într-un documentar

Un nou clip din viitorul documentar al Channel 5 „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute” scoate la iveală noi detalii legate de tragedia Titanului, submersibilul pierdut în adâncurile oceanului în urmă cu câteva luni. Producția scoate la lumină înregistrări audio cu zgomotele detectate în timpul căutării submersibilului, iar realizatorii descriu acele sunete drept „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute”.

Sunetele bizare din timpul căutărilor submersibilului Titan / foto: Profimedia
Sunetele bizare din timpul căutărilor submersibilului Titan / foto: Profimedia

Un documentar care analizează atent tragedia de la bordul submersibilului Titan, dispărut în iunie 2023 în Oceanul Atlantic, oferă o privire asupra misiunii de salvare care a durat atunci mai multe zile. Sunetele captate în timpul operațiunii de salvare au fost lansate ca parte a producției și au fost furnizate de echipa Royal Canadian Air Force, care a condus operațiunea de căutare și salvare.

Realizatorii descriu acele sunete drept „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute” în documentarul „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute” („Dezastrul submersibilului Titan: Minut cu Minut” n.r), care va fi difuzat pe Channel 5 între 6 și 7 martie, în Marea Britanie.

O implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”

Deși zgomotele au alimentat speranța că echipajul și pasagerii ar fi putut supraviețui tragediei, analiza marinei americane a sugerat că sunetele ar fi putut fi fie zgomot oceanic, fie zgomot produs de alte nave de căutare. Totodată, specialiștii au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavând „nicio oportunitate de a cere ajutor”, relatează adevărul.ro.

Submersibilul Titan a pierdut contactul cu nava-mamă pe 18 iunie, la o oră și jumătate după începerea scufundării către epava Titanicului (4.000 metri adâncime) cu cinci persoane la bord. În ciuda eforturilor intense de căutare și salvare, pasagerii nu au putut fi salvați.

Pe fundul oceanului, la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost descoperite resturi ale submersibilului. Au fost recuperate într-o operațiune coordonată de Paza de Coastă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net