Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan. Animația a strâns peste 8 milioane de vizionări și face înconjurul internetului

O animație care explică cum a explodat submarinul Titan a atins peste opt milioane de vizionări, în numai două săptămâni. Imaginile grafice arată exact cum au murit pasagerii submersibilului Titan.

Submersibilul Titan Foto: Profimedia
Submersibilul Titan Foto: Profimedia

Animația a atins peste 8 milioane de vizualizări 

Clipul scurt, de doar puțin peste șase minute, a devenit viral după ce a oferit oamenilor câteva explicații suplimentare despre situație. Încărcat pe platformă, pe 30 iunie, de către canalul AiTelly, videoclipul este intitulat: „Implosion Titan Oceangate How it Happened”. Animația a ajuns deja la peste 8 milioane de vizualizări. 

Ce se demonstrează în clipul video 

Un videoclip detaliat, care arată cum submersibilul Titan a explodat și i-a ucis astfel pe cinci bărbați aflați la bord, a devenit viral pe rețelele de socializare. Contul de YouTube AiTelly a prezentat o animație grafică care arată cum a avut loc implozia, explicând cum și de ce submarinul a pierdut contactul cu nava-suport pe 18 iunie, la mai puțin de două ore după ce a plecat spre epava Titanicului, aflată la aproape 4.000 de metri adâncime, scrie unilad.com.

Câteva zile mai târziu, resturile sale au fost recuperate. S-a spus că submersibilul a suferit o „implozie catastrofală". Turiștii Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, dar și pilotul Marinei Franceze, Paul-Henry (PH) Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, au murit toți.

Cum a fost realizată animația 

Noua animație, care folosește un software open-source numit Blender, a arătat cum „designul experimental" al submersibilului Titan a fost diferit de subtehnologia existentă, care folosește oțel, titan și aluminiu.

Realizatorilor le-au luat 12 ore pentru a conecta datele despre OceanGate în software-ul de modelare 3D și pentru a crea animația grafică pentru spectatori. În cele din urmă, susțin experții, construcția din fibră de carbon a lui Titan a fost problema, deoarece materialul se poate „crăpa și rupe brusc".

Cei care au făcut videoclipul au arătat chiar și interiorul submarinului, spunând: „acesta este probabil unul dintre submarinele de bază pentru scufundări adânci pe care le veți vedea vreodată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net