Oana Roman, primul interviu după moartea mamei. Ce dezvăluiri a făcut despre Mioara Roman: „A botezat 50 de copii orfani...”

După moartea mamei sale, Oana Roman a rămas cu un mare gol în suflet. Vedeta era pregătită de ceva vreme pentru acest moment, însă pierderea celei care i-a dat viață este în continuare o rană deschisă pentru Oana, care din păcate, îi va lua ceva timp să se vindece. Și nici nu este de mirare, în condițiile în care Mioara Roman a fost o mamă extraordinară pentru fiicele sale, iar relația dintre ele a fost una cu totul deosebită. Recent, Oana a acordat primul interviu după trecerea în neființă a mamei sale în care a făcut dezvăluiti emoționante. Uite ce nu știa nimeni despre Mioara Roman.

Oana Roman, primul interviu după moartea mamei
Oana Roman, primul interviu după moartea mamei

Oana Roman, primul interviu după moartea mamei.

Mioara Roman a fost o personalitate de cultură excepțională, care a adus multă cinste țării noastre. După cum știm, Mioara Roman a studiat limba arabă sub îndrumarea profesorului Yves Nathan Goldenberg. Pasiunea sa însă s-a dezvoltat mai mult și a devenit o deosebită cunoscătoare a culturii arabe în ansamblu. Totuși, Mioara Roman nu a fost doar profesoară de limba arabă. Timp de 17 ani, până în 1981, aceasta a ocupat funcția de șefă a secției de limbă arabă la Radio București Internațional. A avut, de altfel, oportunități deosebite de a lua interviuri unor mari personalități precum președintele egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei. În plus, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a cerut să fie traducătorul ei, dar Mioara Roman a refuzat această solicitare. Totuși, realizările sale au fost cu mult mai multe.

Într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN, Oana Roman a mărturisit despre mama sa că a fost un om cu o rațiune fantastică și de un echilibru de admirat. Între ele două s-a legat o relație mamă-fiică cum rar lee ste dat unor oameni.

„Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu. Cred că ea este bine. Eu și sora mea ne-am dus, înainte să o depunem la biserică, să ne luăm la revedere de la ea. Mi-a fost foarte frică de acel moment, dar ea a făcut ca acel moment să fie înălțător.

Era atât de senină, de frumoasă, de împăcată și de luminoasă, încât, așa cum a spus și părintele când a văzut-o, era evident că a plecat într-o călătorie absolut fabuloasă. Atunci am fost liniștită și sunt, pentru că știu că ea este foarte bine. Mama a făcut foarte mult bine. A influențat în mod pozitiv și decisiv viața multor oameni. Eu am învățat foarte multe lucruri de la ea. A fost un exemplu de demnitate, onoare și echilibru.

În momentele grele, în care noi eram pierduți, ea a fost mereu vocea rațiunii. Chiar și în cele mai grele momente din viața ei a fost în echilibru. Foarte rar se pierdea cu firea. Avea o forță extraordinară de a lua o decizie în momentele dificile. Zilele Revoluției ne-au legat foarte mult, pentru că tata era plecat, iar sora mea nu mai locuia cu noi. În acele zile am fost doar noi două. Le-am trecut singure, neștiind ce o să urmeze. A fost foarte greu", a spus fiica Mioarei Roman, la Antena 3 CNN.

Nimeni nu știa asta despre Mioara Roman

Mai mult, puțini știu cât de mult bine a făcut Mioara Roman pentru copiii din România, a spus Oana Roman în interviu. Se pare că după ce a vizitat căminele din țară a fost atât de marcată de ororile ce se întâmplau acolo încât a fost nevoită pentru restul vieții să adoarmă doar cu somnifere.

„Mama a avut o contribuție foarte importantă în ceea ce privește organizarea și salvarea sistemului de asistență socială pentru copiii din România. Încă din anul 1990 a insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați din România.

Mama a vizitat zeci de cămine de copii din țară. Ce a văzut acolo a făcut-o să nu mai doarmă niciodată fără somnifere. Ea nu a mai putut să doarmă niciodată după ce a văzut în acele cămine, pentru că erau precum niște lagăre. În acel moment, s-a străduit ca aceste instituții să fie ajutate. Nu cred că a vorbit niciodată despre acest subiect. Apoi a început să ajute copiii care aveau nevoie de operații care nu se puteau face în România sau să-i ajute pe cei supradotați, care aveau nevoie de burse pentru a participa la olimpiade. În timpul slujbei de înmormântare, părintele Bogdan a povestit cum mama a venit cu peste 50 de copii orfani, pe care i-a botezat", a mai spus Oana Roman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net