Orașul din Europa unde se vorbește română! Se află aproape de un loc vizitat de mulți turiști

Nordul Greciei este absolut superb și merită vizitat. Acolo însă puțini știu că există un oraș în care la orice pas poți auzi limba română. 

Orașul din Europa unde se vorbește română!
Orașul din Europa unde se vorbește română!

Vorbim mai exact despre orașul Metsovo acolo unde pe lângă turiștii români care vizitează constant orașul, se regăsește și o comunitate importantă de aromâni. Este cunoscut drept orașul vlahilor și acolo se găsesc cei mai înalți munți din țară, aflându-se la doar 20 de km de cel mai mare centru de ski din Grecia.

Orașul Metsovo este așezat pe unul dintre cele mai frumoase versanți ai Pindului la răscrucea" dintre Epir, Tesalia și Macedonia de Vest. Construită ca un amfiteatru, zona este plină de case cu acoperișuri de țiglă și pridvoare de lemn și se întinde de-a lungul versantului. Metsovo a fost întotdeauna un oraș înfloritor, cu o economie bazată pe creșterea animalelor, comerț și meșteșuguri.

Călătorii și comercianții metsovițeni au devenit prosperi, în special în Principatele Danubiene și în Rusia, iar ulterior au adus beneficiile bogăției lor în patria lor prin construirea de clădiri publice, poduri, biserici și școli. Metsovo a devenit un centru cultural și comercial pentru negustorii și comercianții din Est și Vest. 

Atracții turistice în Metsovo

Piața Ursului

Piața principală din Metsovo este una dintre cele mai faimoase atracții din Grecia și mii de vizitatori trec pe aici anua. Acolo se află monumentul celor doi urși care schimbă priviri. 

Galeria Averoff

Peste 200 de picturi și sculpturi ale marilor artiști greci din secolele XIX și XX sunt expuse aici, fiind cel mai important loc al culturii din Epirus. Lytras, Gyzis, Volanakis, Parthenis, Hatzikiriakos-Gikas, Tsarouhis, Moralis și Fasianos sunt doar câteva dintre marile nume din colecție, găzduită într-o clădire spectaculoasă cu trei etaje, situată în spatele pieței principale a orașului.

Un lac liniștit

Altitudinea ridicată a lacului artificial de la izvorul râului Aoos îl face să fie singurul de acest fel din Grecia. Pădurea de fagi face loc unei păduri de brazi la nordul lacului, la granița cu Parcul Național Pindus.

O zi pe pârtii

Stațiunea de schi Politses din Metsovo poate fi mică, dar oferă toate facilitățile necesare pentru o zi de schi. Ajungând la o altitudine de 1.400 m, are cinci pârtii și trei teleschiuri.

Faimoasa brânză de Pindus

Se numește Metsovone și este o delicioasă brânză tradițională afumată, una dintre cele mai populare din Grecia. Este considerată un adevărat deliciu pe care trebuie să-l încercați dacă ajungeți aici.

Diamanetele ascunse din Metsovo

Sequoia din Agios Nikolaos

Combinația este unică: Un râu, o livadă, o fântână, un sequoia uriaș, un clopotniță de lemn și o mănăstire construită din piatră. Mănăstirea Agios Nikolaos din Metsovo a fost înființată în epoca bizantină și este una dintre cele mai importante din zonă.

Meșteșugarii din Metsovo

Dacă vreți să luați cu voi o amintire neprețuită, să știți că în zonă meșteșugarii își fac treaba fantastic. De la cămăși tradiționale la ornamente din lemn, sunt o mulțime de obiecte artizanale de cumpărat.

Muzeul de Artă Populară

Muzeul de Artă Populară din Metsovo este găzduit în conacul renovat al familiei Tossizza (construit în 1661). Un tur ghidat vă va conduce prin camerele, grajdurile, depozitele și saloanele conacului și veți vedea armele folosite în Revoluția din 1821 împotriva otomanilor, precum și uneltele de zi cu zi, cum ar fi ustensilele de bucătărie și războaiele de țesut, argintăria și alte obiecte de familie și o colecție impresionantă de icoane impresionante. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net