Ce cheltuieli au doi pensionari fericiți care s-au mutat în Grecia: „În 10 minute ajung la plajă”

Ultima actualizare:

Sătui de viața agitată din Germania, un cuplu de pensionari a decis să își petreacă viața într-o vacanță continuă aproape de plajele superbe din Grecia, acolo unde trăiesc lunar cu o sumă incredibilă!

Ce cheltuieli au doi pensionari fericiți care s-au mutat în Grecia
Ce cheltuieli au doi pensionari fericiți care s-au mutat în Grecia

Manfred Reuter, în vârstă de 65 de ani și soția sa, Karin, de 63 de ani locuiesc în Creta din vara anului 2022. Cei doi și-au luat inima în dinți și au decis să înceapă o viață nouă pe meleaguri grecești, unde trăiesc o viața ca în paradis. Avantajul a fost că nu-i lega nimic de țara natală, mai ales că nici nu au copii, așa că au decis să se mute din Ulm, Baden-Württemberg, în Sitia, Creta.

Ideea le-a venit după ce ministrul Turismului din Grecia Vassilis Kikilias le-a transmis germanilor: „Scăpați de criza costisitoare, petreceți iarna în Grecia". Zis și făcut! Cei doi i-au ascultat îndemnul și au venit în Grecia împreună cu cele două pisici ale lor.

Și nu doar pentru o iarnă ci pentru tot anul! Conform Blid pensionarii au făcut pasul cel mare având la dispoziție un singur venit de 1.700 de euro! Din acești bani au reușit să închirieze ultimul etaj al unei case din Sitia, ce măsoară 144 mp, cu trei terase cu vedere la mare și la doar 10 minute de plajă.

Creta FOTO Shutterstock

Factorul decisiv a fost unde puteam obține cea mai bună calitate a vieții posibilă din pensia mea de aproape 1.700 de euro", a explicat Manfred, fost funcționar în comerț exterior.

Economii de 500 de euro

Pe lângă faptul că locuiesc într-o casă aflată într-o zonă de vis, cei doi mai reușesc să și economisească. Și nu puțin, ci 500 de euro, astfel încât, le rămân 1.200 pentru cheltuieli. „În Germania ar fi de neconceput", a mai spus Manfred.

Desigur, mutarea nu a fost chiar atât de simplă. Timp de șase luni au trebuit să organizeze totu, începând de la codul fiscal grec la cărțile de ședere, asigurările sociale și importul scutit de taxe al mașinii. Mai mult, trebuiau să își facă și un cont care să le permită gestionarea contului în străinătate pentru plățile pensiilor. Cu toate acestea, în ceea ce privește asigurarea de sănătatea lucrurile nu au fost complicate. Manfred nu a fost nevoit să schimbe compania unde era asigurat, întrucât deoarece facturile medicale sunt rambursate după prezentare, costurile spitalicești fiind decontate direct cu casa germană de asigurări de sănătate.

Batrani pensionari fericiti FOTO Shutterstock jpg

Cheltuielile lunare

Cuplul a dezvăluit care sunt cheltuielile lunare exacte pentru traiul în Grecia. Cei doi plătescu 550 de euro pentru chiria locuinței, la care se adaugă costurile suplimentare precum lectricitate, încălzire, apa, internet, gunoi ce ajung la 75 de euro. Pentru mașină plătesc 45 de euro, iar aici intră tot ce ține de asigurare, taxp și benzină. Pentru alimente costurile se ridică la 280 de euro, iar pentru parfumerie 25 de euro! Asta în timp ce pentru hrana pisicilor plătesc 125 de euro. Medicamentele însă ajung la doar 15 euro. Pentru cele două contracte germane de telefonie mobilă plătesc 69 de euro, și pentru cardul grecesc de telefon mobil, doar 12 euro. La sfârșitul lunii cei doi pensionari se aleg și cu o economie de 504 euro!

plaja grecia creta jpeg

Ceea ce îi ajută să pună bani deoparte este faptul că își cultivă singuri mai multe fructe și legume pe parcursul anului, astfel încât, vara se înfruptă din legume, lămâi, smochine și struguri, pe când toamna au parte de rodii, portocale și mandarine. Iarna verdețurile sunt vedetele grădinii lor, așa că spanacul, salata verde și ierburile sunt pricipalele ingrediente din meniu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net