Locul atât de frumos care pare aproape nepământean. Este în Grecia și e mai puțin cunoscut

Ultima actualizare:

Vara se apropie cu pași repezi și începe sezonul vacanțelor. Grecia este una din preferințele de top ale românilor, de care nu te saturi niciodată, spun turiștii care an de an caută să exploreze noi locuri ale Peninsulei. Există însă unul unde turiștii încă nu dau buzna pentru că este mai puțin cunoscut. Este atât de frumos încât pare nepământean.

Una din plajele de pe Insula Milos. Foto: Twitter / Discover Greece
Una din plajele de pe Insula Milos. Foto: Twitter / Discover Greece

Când spui Kleftiko, mulți se duc cu gândul la tradiționala friptură de miel grecească foarte fragedă și aromată. Kleftiko este însă și o plajă de o frumusețe care îți taie respirația. Este ascunsă între stânci albe, în cea mai sud-vestică insulă grecească din Marea Egee: Milos. Aici, peisajele sunt parcă pictate. Albul stâncilor turcoazul apei, întregul peisaj care te înconjoară par desprinse din altă lume.

Cum ajungi pe Insula Milos

Situata în arhipelagul Cyclade, Milos este insula în care te „îmbeți” de culori. În toate cele 70 de plaje, câte numără insula, peisajele sunt incredibile, aproape ireale. Aici găsești nisip alb, negru, auriu sau roșu, apele turcoaz ale Marii Egee, întretăiate de stânci albe cu forme ciudate. Și dacă nu te-ai convind până acu, la apus vei fi sigur că te afli în cel mai frumos loc de pe pământ.

Pe mica insulă poți ajunge fie cu barca dintr-unul dintre porturile aflate pe insulele mai mari, Santorini, Creta, Paros, Sifnos, Serifos, dar și cu avionul, din Atena.

Aventura ta în Milos poate începe cu vizitarea locului de baștină al lui Venus din Milos, statuia care a fost găsită în 1820.

Nu departe se află rămășițele Teatrului Roman Antic de unde ai o vedere fabuloasă asupra mării și a satului Klima. Fără doar și poate Castelul Venețian este, probabil, cel mai fotografiat loc de pe insulă. El este situat pe al doilea cel mai înalt vârf din Milos, la 280 de metri altitudine. Spre seara poți să servești cina într-un peisaj de vis în mica și romantica localitate Plaka.

Plaja Sarakiniko, una dintre cele mai frumoase din lume
Plaja Sarakiniko, una dintre cele mai frumoase din lume

Plaja care este atât de frumoase încât pare din altă lume

Când pășești pe plaja Sarakiniko ai impresia că ai ajuns pe Lună. Inclusiv localnicii se referă la peisajul pitoresc din Sarakiniko drept Lunar.

Este un loc absolut fabulos preferat de fotografii lumii pe care îi veți vedea urcați pe stânci cu obiectivele pentru a obține cel mai frumos cadru.

Oriunde te-ai uita vei vedea doar stânci albe. Întregul peisaj este format din roci vulcanice, fără multă vegetație: totul în jur e de un alb imaculat, ceea ce contrastează interesant cu albastrul profund și turcoazul apelor din jur.

Plaja, în sine, e foarte mică, o palmă de nisip care permite intrarea în apă, iar ideal este să ajungeți cât mai de dimineață.

Plaja Kleftiko, nestemata Europei

Orice om ajuns pe Insula Milos vă va spune că nu ați văzut nimic dacă ați ratat Kleftiko.

Plaja Kleftiko, de o frumusețe ireală. Foto: Twitter/ Discover Greece
Plaja Kleftiko, de o frumusețe ireală. Foto: Twitter/ Discover Greece

Anul trecut, plaja Kleftiko a fost votată a doua dintre cele mai frumoase din Europa, după Spiaggia dei Conigli, din Sicilia.

Plaja Kleftiko, de o frumusețe. Foto: Twitter/ Discover Greece
Plaja Kleftiko, de o frumusețe. Foto: Twitter/ Discover Greece

Dar ca să te bucuri de frumusețea acestui loc trebuie să depui un pic de efort, iar o dată ce ajungi îți va fi greu să te desprinzi de perisaj. Nu e o plajă la care să se ajungă lesne. Accesul se face mai greu – doar cu barca sau aproape două ore cu mașina și pe jos. Aveți nevoie de multă determinare, dar nu veți regreta nicio secundă când veți ajunge acolo, pentru că în fața vi se va deschide o lume plină de frumos.

Kleftiko. Foto: Twitter/ Discover Greece
Kleftiko. Foto: Twitter/ Discover Greece

Apa de aici e ideală pentru snorkelling. Cum spuneam, Kleftiko nu este ca celelalte locuri pe care le-ai cunoscut. Nu este o plajă cu nisip, unde să te bronzezi comod, pe un șezlong. Prin urmare, vei avea nevoie și de pantofii de apă.

Iată traseul care trebuie urmat. Luăm ca reper portul Adamas. Trebuie să ajungeți în sudul insulei, o zonă izolată, unde nu există facilități – restaurante sau locuri de cazare. Veți avea de parcurs cu mașina aproximativ o oră. Drumul nu este asfaltat, dar este practicabil.

Drmul care duce spre plaja Kleftiko. Foto: gpssignallost.com
Drmul care duce spre plaja Kleftiko. Foto: gpssignallost.com

Din portul Adamas, ar trebui să treceți pe lângă aeroportul Milos, plaja Chivadolimni, biserica Sf. Gheorghe, biserica Theotokos. Urmați cursul drumului până la Mănăstirea Agios Ioannis Siderianos.

Odată ajunși aici, mai aveți de parcurs aproximativ 40 de minute pe jos. Vă trebuie încălțăminte de tracking și atenție la viperele roșii. Dar nu trebiuie să vă îngrijorați.

Când veți ajunge, veți înțelege de ce experiența de la Kleftiko este absolut inegalabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net