Doar așa poți să ai o vacanță de vis în Grecia! Sfaturile unui localnic: ce să nu faceți niciodată și capcanele de care trebuie să vă feriți

Ultima actualizare:

2023 se preconizează că este anul în care Grecia va bate orice record la numărul de turişti. Cererea ar fi una imensă, se așteaptă ca în Grecia să ajungă 38 de milioane de oameni străini, scrie iliaspapageorgiadis.com. Astfel că, un grec a oferit câteva sfaturi cu privire la o vacanță reușită în țara sa. 

Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia Foto: Shutterstock
Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia Foto: Shutterstock

Ce poți să faci în Grecia

Unul dintre lucrurile pe care le-a menționat grecul a fost faptul că România ar putea avea una dintre cele mai bune platforme de informare despre Grecia din toată lumea, datorită forumurilor pe care se oferă diverse sfaturi despre vacanță.

Grecia este considerată una dintre cele mai frumoase zone de vacanṭă din lume, așadar ar fi păcat ca vacanța să o petreci la piscină, pe șezlong. 

Poți să mergi la pescuit, la o plimbare cu barca, la snorkeling, scuba diving sau parasailing, la o Aventură cu ATVul sau o plimbare ȋn natură. Atmosfera şi “senzaṭia” Greciei multiplică plăcerea primită din orice activitate ai alege, potrivit iliaspapageorgiadis.com.

Cum poți să fii păcălit atunci când îți comanzi mâncare

Bărbatul grec a avut câteva sfaturi și în privința preparatelor culinare pe care turiștii le pot încerca în vacanță. Cei care comandă calamar, dar este la un preț mic, trebuie să știe că acesta ar putea fi pescuit chiar din afara Europei, iar porția se servește arsă, de foarte multe ori.

Ai grijă la consumul de pește. Măcar o dată ȋncearcă şi peştele proaspăt. E mai bine să ȋl alegi direct de la vitrina cu peşte şi să ȋi verifici ochii, să nu fie “gri” sau “in ceaṭă”. 

Mâncarea din Grecia nu este bună peste tot. Există o grămadă de locuri cu mâncare proastă, uneori şi foarte proastă. Așa că, cel mai bine este să întrebi localnicii unde merg ei să mănânce.

Grecii pun totul ȋn mijlocul mesei şi ȋmpart mâncarea, acolo nu merge cu ,,eu am luat o porṭie de dovlecei, tu o porṭie de salată".

Grecia nu e potrivită pentru "all inclusive"

Grecul nu le recomandă turiștilor să opteze pentru cazare all inclusive. Acest tip de cazare nu este tocmai potrivit pentru cei care merg în Grecia. Sunt multe activități de făcut și locuri de vizitat, așa că nu este o idee bună să stai doar în preajma hotelului.

Bărbatul a atras atenția și asupra faptului că Grecia nu este o țară ieftină și că este mai scumpă decât România. Prețurile sunt mai mari inclusiv la supermarket. Astfel, nu prea se găsesc produse bune la preț mic, ci doar la un preț “rezonabil”.

Grecilor nu le plac oamenii care beau mult și care nu respectă orele de liniște. Din acest motiv, nu vei fi văzut tocmai bine dacă asculți muzica la volum ridicat noaptea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net