Cât au ajuns să coste vacanțele în 2023? Noua destinație din Grecia care i-a cucerit pe români: „E râvnită de către turiștii de toate vârstele”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Se fac deja pregătiri serioase pentru vacanța de vară, iar una din destinațiile râvnite, ca de obicei, este Grecia. Românii sunt dornici deja să-și rezerve călătoria unde speră că vor găsi acele clipe de liniște și relaxare de care au atâta nevoie. Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune atunci când vine vorba de prețurile pachetelor din acest an. Scumpirile se resimt peste tot. Click! a aflat cât plătesc românii în 2023 pentru vacanța de vis, care sunt destinațiile la modă, dar și care este noua locație care i-a cucerit din plin pe turiștii din țara noastră.

Banner Grecia

Nimeni nu poate contesta că românii au o relație specială cu Grecia. Am stat de vorbă cu Cristina Rădeanu, reprezentantul unei cunoscute agenții de turism din țara noastră, care ne-a oferit, printre altele, un secret bine păstrat al grecilor, unde am putea scăpa de aglomerație, dar și un loc care devine tot mai popular pe harta turiștilor din România.

Vacanța în Grecia devine mai scumpă! Insula în care poți să scapi de aglomerație

banner Grecia

Cât de mult s-au scumpit excursiile față de anul trecut?

Anul acesta ne confruntăm cu o creștere a tarifelor pentru pachetele turistice cu aproximativ 30% față de anul anterior.

Care sunt cele mai dorite destinații în 2023?

Cele mai dorite vacanțe rămân în continuare cele clasice pentru familii: Turcia și Egipt, datorită resorturilor foarte ofertante și a serviciilor All Inclusive și numeroase facilități pentru copii. Chiar și în Grecia deja din ce în ce mai multe resorturi au introdus acest concept, întâmpinând nevoia familiilor de a se bucura de o vacanță liniștită la mare, fără prea multă alergătură și agitație. Tinerii în schimb preferă să exploreze, alegând mai mult destinații precum Portugalia, Spania, iar mai nou există această tendință mai accentuată către destinațiile exotice. După ce am traversat această perioada pandemică, oamenii sunt mult mai dispuși și chiar dornici să investească mai mult în vacanțe și experiențe mai deosebite și mai puțin accesibile.

Ne poți spune un loc nou care a început să devină popular?

Dacă este să vorbim despre un loc nou care a început să devină popular, putem vorbi despre Coasta Peloponezului din Grecia, fiind din ce în ce mai râvnită de către turiștii de toate vârstele, datorită numeroaselor plaje întinse, cu nisip fin și apă cristalină și posibilitatea cazării de la zone de campare cu rulotă până la hoteluri deluxe.

Dar o insulă unde poți scăpa de aglomerație...

O insulă deosebită, verde, foarte autentică și cu o abundență a florei locale, însă nu la fel de aglomerată precum Creta spre exemplu, este reprezentată de Insula Lesbos din Arhipelagul Mării Egee. Aici unitățile de cazare sunt mai mult de tip boutique, conduse de către familii și nu resorturi mari, deluxe cum putem găsi în alte insule.

Care sunt orașele preferate pentru city break în primăvara lui 2023?

Cele mai dorite orașe de către turiști atunci când vine vorba de un city break sunt Paris, Barcelona, Atena, Roma, Istanbul însă lista nu se încheie aici.. sunt multe variante foarte captivante care aștepta să fie descoperite.. de la mic la mare :)

Tendințe noi în anul 2023

În majoritate, românii au ales anul acesta să își rezerve vacanța în Turcia și Egipt cu avionul, iar în Bulgaria și Grecia cu mașina personală.

O altă tendință în turism care a început să se bucure de un mare succes, este explorarea faunei și florei marine din Egipt. Programele Fun Dive/Try Dive oferă aventuri de neuitat, explorând apă cristalină a Marii Roșii alături de instructori profesioniști și experimentați care vor oferi toate informațiile necesare pentru a face scufundări în siguranță și pentru a vă bucura la maximum de această experiență.

În acest sens există diverse pachete speciale complete, care oferă atât partea de cazare în resorturi de 5* All Inclusive, cât și câteva zile de scufundări asistate de către instructori certificați locali, la alegere în funcție de experiența fiecăruia și dorința de explorare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg