Insula superbă din Grecia de care n-ai auzit până acum. E noua destinație de top pentru vacanța din 2023

Ultima actualizare:

Dacă sunteți în căutarea unei insule paradisiace pentru a vă relaxa și a vă destinde, tocmai ați găsit-o! Peisajul din Koufonisia Grecia te lasă fără cuvinte! Apa de un turcoaz splendid, nisipul strălucitor, atmosfera relaxată și arhitectura cicladică creează o adevărată minune în mijlocul Micilor Ciclade, atenție, nu se ajunge așa ușor!

Una dintre cele mai frumoase insule grecești, Foto: Învacanțe.ro
Una dintre cele mai frumoase insule grecești, Foto: Învacanțe.ro

Koufonisia cuprinde mai multe insule, printre care Ano Koufonissi care este cea mai plină de viață. Aici găsiți hoteluri, restaurante și baruri și este așa micuță încât o puteși străbate pe jos sau cu bicicltă pentru că se spune că există un singur taxi! Kato Koufonissi, pe de altă parte, este o insuliță nelocuită, la care se poate ajuge  doar cu barca din Ano Koufonissi.

Koufonisia se află în inima Mării Egee, între Naxos și Amorgos, și la ea se poate ajunge cu ferry-boat-ul din insula Naxos sau din Atena (portul Pireu). Cele două insule din componența sa sunt extrem de diferite una de cealaltă, dar ambele oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le veți întâlni în Grecia!

Cele mai frumoase plaje

Celebre pentru ambianța lor exotică și plajele imaculate, ele sunt cea mai bună alegere pentru cei care au nevoie de o pauză de la haosul vieții Acesta este locul perfect pentru a vă bucura de unele dintre cele mai limpezi ape ale Mării Egee. Apropo de ape, Koufonisia se mândrește cu unele dintre cele mai superbe plaje din Ciclade! Cele mai populare opțiuni sunt Foinikas, Loutro, Italida și Pori în Ano Koufonissi și, Nero, Detis și Panagia în Kato Koufonissi. Tot aici veți găsi cle mai frumoase golfuri. 

Dacă doriți să explorați coasta virgină a Koufonisei, cea mai bun opțiune este să faceți o scurtă excursie cu barca în Kato Koufonissi. După ce ați explorat plajele insulelor, îndreptați-vă spre Chora, capitala, care se află în Ano Koufonissi. Chora nu este deosebit de mare, dar emană un farmec unic! Plimbați-vă pe străduțele sale înguste, mâncați pește proaspăt la tavernele sale tradiționale și scufundați-vă liniștea de pe insulă!

Conform Învacanțe.ro, în 1976, arheologul Nikos Papadakis facut primele sapaturi arheologice pe insula, iar de atunci au fost descoperite numeroase ruine din perioada elenistica si romana. Cel mai impresionant este că un teatru, a descoperit cu stadiul și hyposcenium, precum și fragmente de tencuiala de perete.

La capătul de sud al insulei Lefki s-au găsit părți ale unui templu antic și bucăți de marmură de la o statuie colosală, care privea in larg spre Marea Libiei. Deși viața de noapte nu este activă, acesta este un loc ce merită explorat, în care vă puteți relaxa, departe de nebunia orașelor agitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net